ALBLASSERDAM – De resterende 23 kavels in het project Waterhoven, naast de Oude Torenweg in Alblasserdam, worden verkocht aan de Welstand Groep. In mei van dit jaar liet de gemeente weten dat er onenigheid was ontstaan over de gezamenlijke ontwikkeling van de laatste 23 projectwoningen aan de Stenen Kamer, de Paardenboonhof, de Raapzaadhof en de Vlashof. De gemeente beëindigde daarom de samenwerkingsovereenkomst met ontwikkelaar Klein Alblas.

Wethouder Peter Verheij meldt in een memo aan de raad: “Afgelopen maanden heeft het college de 23 resterende kavels van het project Waterhoven via een biedingsprocedure aangeboden aan partijen die zich op eigen initiatief bij de gemeente gemeld hebben nadat dat de gemeente de overeenkomst met Klein Alblas CV is opgezegd. Uit deze biedingsprocedure, met een op een recente taxatie gebaseerde minimumprijs als basis, is de Welstand Groep als winnende partij naar voren gekomen.”

Het college heeft in oktober besloten de 23 kavels aan deze partij te gunnen. Verheij: “Conform de voorwaarden in de biedingsprocedure is levering van de 23 kavels nog dit jaar voorzien. Ter uitvoering van het collegebesluit zal binnenkort de verkoopovereenkomst worden ondertekend en de levering notarieel worden gepasseerd. Na levering van de kavels zal de grondexploitatie afgesloten worden. De verwerking hiervan is vooralsnog bij de jaarrekening 2020 voorzien.”

Inmiddels is door Welstand Groep aan de omwonenden kenbaar gemaakt dat zij de nieuwe partij zijn die de 23 kavels gaat ontwikkelen. Daarmee is de geheimhouding die wethouder Verheij in de commissie Bestuur van 13 oktober op deze mededeling tot een nader moment heeft gevraagd komen te vervallen.

Deel dit bericht via...