ALBLASSERDAM – Eén van de feestvierders op de hotelboot bij Oceanco in Alblasserdam was besmet met corona. Hierdoor moeten tien politieagenten tien dagen lang in quarantaine. Dat bevestigt politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen naar aanleiding van een publicatie van het Algemeen Dagblad op vrijdag 30 oktober 2020. Precies een week geleden liep een feest op de hotelboot volledig uit de hand. Vijf personen, voornamelijk Engelsen, werden gearresteerd en daarbij werd fors geweld gebruikt. Twee personen werden getaserd, een politiehond werd ingezet en de wapenstok moest worden gebruikt om de gewelddadige feestvierders te kunnen arresteren.

Politiewoordvoerder Van Nimwegen vertelt: “Het was al een feest dat geen fijne nasmaak had, omdat er geweld gebruikt moest worden. Nu blijkt dat één van de feestgangers besmet te zijn met het coronavirus. Wie dat is, weten wij in verband met de privacy niet. Het is in ieder geval géén van de arrestanten.”

Van Nimwegen vervolgt: “Dit is in eerste instantie niet fijn voor de agenten zelf die nu in onzekerheid verkeren, maar we zijn met het basisteam Drechtsteden Buiten ook tien agenten kwijt die nu niet op straat ingezet kunnen worden. Zoals ook de districtchef al aangeeft in het AD: het is schandalig.”

De quarantaine geldt vanaf het moment dat de agenten in de buurt van de besmette persoon zijn geweest. Dat betekent dat zij tot aanstaande dinsdag in thuisquarantaine zitten. Als de agenten verder geen klachten ontwikkelen, kunnen zij daarna weer aan de slag.

Locoburgemeester Peter Verheij laat weten dat er wordt meegeleefd met de agenten en dat het feest op de boot niet passend is in de deze  tijd. Verheij: “Het incident dat afgelopen weekend op een drijvende accommodatie aan de kade van de Marineweg in Alblasserdam plaatsvond is in vele opzichten onaanvaardbaar. Dit had nooit mogen gebeuren. Het incident krijgt nu een nog wrangere nasleep. We leven mee met de agenten die nu tegen wil en dank in quarantaine zitten en wensen hen en hun families heel veel sterkte toe nu er voor hen spannende dagen aanbreken. Zij moeten nu in quarantaine omdat één van de ‘feestvierders’ positief is getest op corona. Iedere vorm van geweldpleging en verzet tegen politiemensen is verwerpelijk en verdient het te worden aangepakt. We zetten in Nederland alles op alles om het coronavirus te bestrijden. Dat vraagt van ons allemaal verantwoord gedrag en het in acht nemen en naleven van de (hygiëne)voorschriften. Dit doen we om onszelf en anderen te beschermen. Daarin passen geen feesten.”