ALBLASSERDAM – De dierenambulance heeft woensdag 28 oktober 2020 een verdwaalde zwaan gevangen langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Het dier liep eerst onder meer door de Johan de Wittstraat en liep daarna door het drukke verkeer op de Van Hogendorpweg. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. Omdat ook de gezondheid van de zwaan niet werd vertrouwd, omdat het dier zo mak leek, kwam de dierenambulance ter plaatse. De vogel werd gevangen en is daarna, even verderop bij het Boerenpad, te water gelaten. De medewerkers van de dierenambulance schatten in dat de zwaan qua gezondheid verder niets mankeerde.

Overigens waren de woensdag en donderdag diverse meldingen over zwanen in de regio. Langs de Edisonweg in Alblasserdam zit een zwaan ontinu naar zichzelf te kijken in een spiegelende ruit van een bedrijfspand. Hij tikt daarbij ook tegen het glas.

In de omgeving van Noordeloos belandde een zwaan in een knotwilg. Daar moesten de brandweer en de dierenambulance ter plaatse komen om de verkeerd gelande zwaan te bevrijden. Het dier heeft het overleefd.