ALBLASSERDAM – Twee Alblasserdamse restaurants zijn opgenomen in restaurantgids Lekker 500. Het gaat om Le Barrage en De Wachter, die allebei gevestigd zijn op de Dam in Alblasserdam. Bjorn van Dijl, eigenaar van onder meer Le Barrage is blij met zijn plek in het blad. “Ik ben enorm trotst op de prestaties van ons hele team. Het is fijn om, juist in deze moeilijke tijd, toch de kwaliteit hoog te kunnen houden en een plek te krijgen op deze erelijst waar een jaar lang aan is gewerkt. Voor ons is het de derde keer dat we een plaats krijgen in de Lekker 500.

Marijke Dekker van De Wachter is op zich ook blij met de vermelding in het blad, maar vertelt dat zij er toch ook een dubbel gevoel bij heeft. “We zijn blij dat we in het blad staan, maar we zien in het blad ook collega’s staan die al zijn gesneuveld door de maatregelen rondom het coronavirus. In het hele land moeten horecabedrijven sluiten. En vanochtend kregen we te horen dat ook De Kat in de Wilg in Oud-Alblas de deuren gaat sluiten. Voor ons geeft dat alles bij elkaar wel een dubbel gevoel.”

Bij de recensie over De Wachter heeft Dekker wel wat twijfels. “Er staat bij onze recensie niet eens wat ze gegeten hebben. Dat is normaal gesproken wel zo. Nu is de horeca natuurlijk best lang gesloten geweest en dus heeft men niet ieder restaurant kunnen bezoeken.  Ik ben wel gelijk het blad gaan halen, want je bent toch nieuwsgierig was ze over je schrijven, maar of het helemaal objectief is…”

Op 27 december hoopt De Wachter 12,5 jaar te bestaan. “We zijn dankbaar dat we nog overeind kunnen blijven. In die afgelopen ruim twaalf jaar hebben we een mooie gastenkring opgebouwd en we zien dat we op dit moment nog wel de gunfactor van onze gasten hebben. In mei zijn we begonnen met afhaalmaaltijden en dat loopt gelukkig goed. We hebben gasten die iedere week een maaltijd bestellen. Maar al met al zijn er wel zorgen en wie ben ik dan om nu op de borst te gaan kloppen? Het zijn ook echt niet alleen onze eigen verdiensten, maar ook zeker dat van ons personeel en onze gasten die ons heel trouw blijven. Dat vind ik wel bijzonder. Wij staan inmiddels al tien jaar met trots in de Lekker en zijn ook erg dankbaar dat we dit hebben kunnen vasthouden tijdens de coronacrisis, ” vertelt de onderneemster.

In de recensies in Lekker 500 wordt het personeel van Le Barrage gecomplimenteerd met het vakkundig, snel en accuraat werken. De Wachter wordt onder meer gecomplimenteerd met de tuinkamer, de ’tot in de puntjes verzorgde tuin’ en de ‘solide en gulle gerechten’.

 

Le Barrage op de Dam in Alblasserdam. Foto: Peter Stam.

Foto: De Wachter Alblasserdam.