ALBLASSERDAM – De zus, (Alblasserdamse) neefjes, nichtje en opa van Owen Leeuwis uit Sliedrecht houden een grote sponsoractie voor het Prinses Maxima Centrum (kinderkankercentrum). Afgelopen week stapte opa op de fiets en maakte een fietstocht van 160 kilometer langs de ziekenhuizen waar zijn kleinzoon Owen heeft verbleven in de afgelopen tijd. Daarnaast startte de rest van de familie een wandeltocht vanaf de McDonald’s in Alblasserdam naar het huis van Owen aan de Baaneweer in Sliedrecht.

De actie werd opgezet door Bas Leeuwis, opa van Owen. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het prinses Maxima Centrum waar zijn kleinzoon afgelopen maanden heel veel is geweest voor de behandeling van het Burkitlymfoon/lymfeklierkanker. Owen heeft gelukkig in de afgelopen maand gehoord dat hij ‘schoon’ is. “Hoewel we er nog lang niet zijn, hopen we deze periode met elkaar een beetje af te kunnen sluiten,” vertelt Rebekka Barendregt-Leeuwis.

Rebekka vervolgt: “Mijn neefje Marijn sloot bij de laatste 75 kilometer van de fietstocht aan. De rest van de neefjes en nichtjes, tussen de 10 en 17 jaar oud, vertrokken om 14.15 uur lopend bij de McDonald’s in Alblasserdam. Senna liep met een bepakking van 20 kilo. We hebben symbolisch een Mac-menu, waar Owen zo dol op is, aan Owen overhandigd. Op het laatste deel van de route werden we aangemoedigd door mensen die langs de kant van weg stonden.”

De actie werd half september gestart met het doel om duizend euro op te halen. Inmiddels staat de teller al op ruim 9000 euro. Het streefbedrag staat nu op 10.000 euro. De inzamelactie loopt nog tot december. Doneren kan via deze website.