ALBLASSERDAM – Het RIVM heeft in de afgelopen week vier nieuwe overlijdens geregistreerd van Alblasserdammers die overleden zijn en besmet waren met het coronavirus. Dat meldt het RIVM. Daarmee staat het totaalaantal overleden Alblasserdammers met corona op 9. Verder meldt de GGD dat in het totaal 552 mensen uit Alblasserdam positief zijn getest op COVID-19. De GGD is gevraagd naar mogelijke ‘besmettingshaarden’ in het dorp.

Een woordvoerster van de GGD meldt dat dit niet gemeld gaat worden: “Wij communiceren niet over clusters. Als er al clusters zijn, is dat niet aan ons om daarover te communiceren. Als dat het geval is, gebeurt dat bijvoorbeeld vanuit de zorginstelling of vanuit een school.”

Het aantal officiële ziekenhuisopnames staat al weken op 11. In de praktijk is dit aantal intussen echter hoger, omdat ziekenhuizen niet altijd de informatie door (mogen) geven.

Grafiek: PeterGeelhoed.nl