ALBLASSERDAM – Inwoners van Alblasserdam worden uitgenodigd om ‘wat liefs’ te doen voor elkaar, de straat of buurt. Denk aan een buur die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Chocolaatjes voor de buurvrouw waarvan haar kat al een week vermist is, bloemen voor het 50-jarig bruidspaar uit de straat of gewoon ter bemoediging. De Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) stelt geld beschikbaar aan mensen die met een goed idee komen.

Wil je het groter aanpakken en iets betekenen voor de straat of buurt? Ideeën te over, krijttekeningen op de stoep, handgemaakte kaarten voor al je buren of een stoepbingo organiseren. Er zijn veel manieren om een glimlach bij je buren te zien verschijnen.

‘’Sterkte, als ik iets voor je kan doen…’’
Bij Stichting Welzijn Alblasserdam zijn kaarten beschikbaar waarop je jouw hulpaanbod kan doen naar iemand in je omgeving. Wil jij boodschappen doen voor iemand? Of helpen met tuinieren of even oppassen op de kinderen? Er zijn veel manieren om hulp aan te bieden voor iemand die dit nodig heeft. Bied jouw helpende hand aan! Een klein gebaar kan verlichting geven. Binnenkort staan de dorpsmakelaars van Stichting Welzijn Alblasserdam op verschillende plekken in het dorp om de ‘Sterkte’ kaarten uit te delen.

Budget
Komt er iemand in jouw gedachten op? Vraag budget aan bij Stichting Welzijn Alblasserdam. Binnen één week ontvang je een reactie zodat je jouw #doewatliefs gebaar kunt uitvoeren!

Stuur je idee naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl met als onderwerp: ‘#DOEWATLIEFS’ of bel naar 078 – 20 21 22 0.

De SWA ging deze week langs bij De Waard in Alblasserdam. In dit zorgcentrum zijn medewerkers en bewoners besmet met het coronavirus. Om de hardwerkende zorgkanjers een hart onder de riem te steken, ging met langs met kanjers voor. (zie onderstaand filmpje)