ALBLASSERDAM – Een man uit Alblasserdam was het donderdagmiddag 22 oktober 2020 zo zat met spookrijders in zijn straat, dat hij een vrachtwagenchauffeur die tegen het verkeer reed in de Ratelaar, tot stoppen dwong. De Damdorper zette zijn kruiwagen voor de vrachtwagen. De gemoederen liepen intussen hoog op. De politie kwam ter plaatse om te bemiddelen. De chauffeur vertelde dat hij de bocht verderop niet kon maken en daarom wel tegen het verkeer in móest rijden.

Volgens de bewoner van de Ratelaar is het de laatste tijd schering en inslag in de straat met verkeer dat tegen de richting in rijdt. “Bij de herinrichting van de wijk, hebben ze van dit deel van de straat eenrichtingsverkeer gemaakt. Veel mensen houden zich er niet aan. Ik heb al bij de gemeente geklaagd. Ze moeten óf handhaven óf de borden weghalen.”

Nadat de politie het relaas had aangehoord, mocht de chauffeur zijn weg vervolgen. “Ik vind het wel jammer dat de chauffeur geen boete heeft gekregen, want er zou gehandhaafd worden. Dat is niet gebeurd,” aldus de Alblasserdammer.

De Damdorper hoopt dat de gemeente Alblasserdam zich alsnog over de situatie gaat buigen om tot een oplossing te komen.