ALBLASSERDAM – Bij de politie komen sinds enkele weken diverse telefoontjes binnen over reetjes langs de oprit naar de A15 bij Alblasserdam, richting de baan naar Rotterdam. Ook maandag 19 oktober 2020 werd de politie twee keer gebeld. In de ‘kom’ van de oprit, bij de waterplas, waren in de middag in ieder geval twee jonge reetjes te zien. Volgens Arjan de Koning, valwindcoördinator van het westelijk deel van de Alblasserwaard loopt de geit (de moeder van de twee) ook in hetzelfde gebied rond. De dieren lijken zich ondanks het drukke verkeer om zich heen, veilig te voelen in het gebied.

Hoe het nu verder moet met de reetjes, is nog onduidelijk. Onlangs vond er op dezelfde oprit nog een aanrijding plaats met een ree. Er werd naar het gewonde dier gezocht. De verwondingen bleken mee te vallen. Afschieten, om het hert uit het lijden te verlossen, was niet nodig.