ALBLASSERDAM – In de afgelopen week is het aantal coronabesmetting bij zorgcentrum De Waard aan de Alblashof in Alblasserdam meer dan verdubbeld. Een week geleden liet De Waard in een persbericht weten dat vier bewoners en vijf medewerkers positief getest waren op corona. Inmiddels zijn er 21 besmettingen.

Het gaat om elf medewerkers en tien bewoners. Er geldt nog een bezoekstop. Dat betekent dat de bewoners in ieder geval tot en met maandag niet bezocht mogen worden.

Bewoners
De bewoners die positief getest zijn, verblijven in isolatie en gaan naar een speciaal daarvoor ingerichte, afgezonderde unit. Zij worden verzorgd door een speciaal team. Uit voorzorg verblijven alle andere bewoners van De Waard de komende tijd zoveel mogelijk op hun eigen afdeling of kamer.

Extra blijken van steun en medeleven aan de bewoners en medewerkers door middel van een kaartje worden bijzonder op prijs gesteld. Post kan verstuurd worden naar Waardeburgh, Bonkelaarplein 12, 3363 EL Sliedrecht onder vermelding van ‘Post voor De Waard’.”