Man rijdt door opgebroken straat en over sportpark en belandt in sloot

ALBLASSERDAM – Een 78-jarige man uit Alblasserdam is woensdag 14 oktober 2020 in onderkoelde toestand in een sloot op sportpark Souburgh aan de Bas Verhoevenweg in Alblasserdam aangetroffen. De man reed rond 06.30 uur al door de opgebroken Johan de Wittstraat. De man reed over bosjes, over de stoep en een eind met slippende wielen door het zand. De politie gaat er vanuit dat de man toen al verward en onwel was door ziekte.

De Damdorper reed vervolgens richting het sportpark. Daar reed de man door het gras. Bij het keren van de auto raakte hij verzakt met zijn auto. Een woordvoerster van de politie licht toe: “Het keren gebeurde naast een brede diepe sloot. Bij het uitstappen is de man te water geraakt.”

De gealarmeerde politie trof de man rond 10.15 uur in onderkoelde toestand aan. Agenten lieten een ambulance komen. Deze kwam met spoed ter plaatse. Ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de man en hem uiteindelijk thuisgebracht. De auto is weggetakeld en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

 1. Had slechter kunnen aflopen, hopelijk gaat het inmiddels wat beter met de man. Wat mij opvalt op de foto,s is dat het sleepoog aan de auto gemonteerd is. Ik vraag mij af waarom? Heeft niets te maken met wegtakelen denk ik.

 2. Dit is een apart verhaal van deze oude heer: eerst om 06.30 uur door een opengebroken straat heenrijden, over bosjes, over de stoep en een eind met slippende wielen door het zand. Vervolgens off-road bij sportpark Souburgh en daar te water geraakt. Betekent dit dat hij circa 3,5 uur te water heeft gelegen (vanaf 06.30 tot aan 10.15 uur)? Ik hoop voor hem dat hij herstelt van zijn onderkoeling en ook van zijn verwardheid! Het is voor de Alblasserdamse samenleving overigens geruststellend dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

 3. @nobby. Sleepoog zat er al in toen we aankwamen. Dit heeft de man of de politie gedaan waarschijnlijk. Dit heeft inderdaad niks te maken met het wegtakelen van de auto aangezien het een sleepoog is een geen takeloog.

 4. Takeldoos, bedankt voor je reactie waarmee de vraag van Pom (die mij voor achterlijk houd) opgelost is. En aan Pom wil ik vragen eerst goed na en/of mee te denken voor je een (domme) reactie plaatst.

 5. @Nobby, ik lees nergens dat Pom je voor achterlijk houdt. Wat ik wél lees is dat jij zijn reactie als ‘dom’ bestempelt. Als ik het goed heb, stelt Pom slechts een vraag.
  Maar goed, dit soort intolerante gedrag hoort blijkbaar bij Alblasserdammers. Zie onder meer het regenboogtopic.

 6. Dan ben ik toch benieuwd hoe Takeldoos de auto verder zonder schade heeft getakeld.
  De auto staat met zijn bumper in het gras, je zou de auto dan toch eerst op een vlak gedeelte moeten krijgen, door een paar meter verder te slepen bijvoorbeeld.
  Toch wel jammer dat hier geen foto’s van zijn, dan had Pom nog iets kunnen leren misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *