ALBLASSERDAM – Christelijk koor De Morgenster uit Alblasserdam gaat stoppen. “Zongen we ruim 27 jaar geleden nog met 100 koorleden, is dit in de laatste jaren teruggezakt naar 24 leden. Vooral financieel is het niet mogelijk om nog langer te blijven bestaan. En daarom moeten we helaas onze vereniging opzeggen,” zo laat De Morgenster deze week in een persbericht weten. Het plan is om binnenkort nog één laatste concert te geven.

De Morgenster meldt in het persbericht: “Op 9 september 2020 hadden we -voorafgaand aan onze repetitie avond- een gesprek met alle koorleden over de toekomst van het koor. We begonnen de avond zoals we gewend zijn met een gedeelte uit de Bijbel. Dit keer met een tekst uit Spreuken: ‘Een mens stippelt zijn weg uit. De HEER bepaalt de richting die hij gaat.’ Met een gebed tot slot. Heer, trouwe Vader, leer ons om nooit zonder U onze weg uit te stippelen. De toekomst is in Uw handen en U weet wat goed voor ons is. Laten onze plannen passen in Uw plan. Daarna heeft het bestuur kenbaar gemaakt dat ze al langere tijd zorgen hadden over het voortbestaan van de Morgenster.”

Ook door het Corona virus is er voorlopig even geen vooruitzicht in het geven van een concert. Al met al een heftige stap om deze keuze te maken. We willen niet zomaar stoppen, daarom gaan we nog toewerken naar een laatste concert. Voor elk lid was de woensdagavond anders. Voor sommigen was het ‘even een avondje voor jezelf’ om heerlijk te kunnen zingen, voor anderen gewoon een leuke hobby. Maar bovenal was het voor iedereen een avond om God te kunnen loven en om het Evangelie zo goed mogelijk over te brengen bij ons publiek in een volgend concert of optreden.”

We hebben lief en leed met elkaar gedeeld en met elkaar heel wat beleefd. Eerst Martin de Jong als dirigent en nu al ruim 13 jaar Leon van Veen. Elk jaar ons vaste kerstconcert in de Kerk in Kinderdijk. Veel gezongen met bekende Christelijke zangers. Musicals ingestudeerd en uitgevoerd. In 2019 hebben we nog gezongen in de Kerstnachtdienst van Nieuw-Lekkerland voor ruim 600 man.

Zelfs onze laatste CD “De wereld in Uw hand” is genomineerd geweest voor een Zilveren Duif Award. Aan het begin of einde van een koorseizoen hadden we geregeld een BBQ of zelfs nachtjes weg met elkaar, al met al een hele mooie tijd waar we dankbaar op terugkijken.

Ons laatste concert hopen we te geven op D.V zaterdag 3 april 2021. We hopen dan het muziekstuk “Believe” uit te voeren. 10 nummers rondom het lijden en sterven van Jezus, maar ook van Zijn opstanding! In welke kerk of op welke manier is nog even onduidelijk, houd daarvoor onze Facebookpagina in de gaten.

Ben jij ooit ook een Morgenster geweest of gewoon geïnteresseerd? Dan kan je meedoen met ons laatste concert! Meld je dan snel aan via contact.ckdemorgenster@gmail.com . Aanmelden kan tot 25 oktober 2020.  We repeteren iedere woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Mail ons voor verdere info, aangezien we waarschijnlijk uitwijken naar een andere locatie! (Om te kunnen repeteren volgens de regels die nu gelden)