NIEUW-LEKKERLAND – Kattenasiel De Kattenmand aan de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het asiel werd twintig jaar geleden opgericht. Voor het overgrote deel van de in de afgelopen decennia opgevangen dieren werd een nieuw, liefdevol tehuis gevonden. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Het huidige team is hard op zoek naar versterking.

Geschreven door Ria Scholten
Het is donderdagavond en in de kattenkamers is het rustig. Alleen zwarte poes Bella (7) probeert achter de ruit van haar kattenkamer onze aandacht te trekken. “Ze is een echte knuffelkont en dol op aandacht”, laat Hester van der Beek (secretaris van Stichting De Kattenmand) vertederd weten.”

Al snel krijgt het gesprek een serieuzere wending. Hester: “We zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het is namelijk een hele toer om het asiel alle dagen van de week te bemannen. Momenteel komen we echt mensen te kort. We zijn op zoek naar kattenliefhebbers, die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken én zelfstandig kunnen werken. We zijn al blij als iemand één ochtend in de week wil komen helpen.”

,,Het gezegde rust, reinheid en regelmaat is ook van toepassing op ons asiel”, vertelt Hester. ,,Om die reden werken we volgens een vast patroon. De dag begint met het voeren van de katten. Daarna worden de kattenkamers schoonmaakt. Als het werk gedaan is dan is het tijd om te knuffelen. We vinden het belangrijk dat onze katten veel liefde en aandacht krijgen. Dit helpt hen om sneller te socialiseren, als dat nodig is. Nieuwe vrijwilligers starten aan de hand van een ervaren kracht.”

,,De ‘werktijden’ zijn op de doordeweekse dagen van half negen tot een uur of twaalf, zaterdag van negen tot één en zondag van half negen tot half twaalf. Eenmaal per jaar organiseren we iets leuks voor onze vrijwilligers. Daarnaast wordt een aantal malen per jaar een vrijwilligersvergadering gehouden. Belangstelling? Meld je aan via dekattenmandhoogaarslaan@gmail.com of tijdens de openingstijden via 0184-769014. Zie ook www.dekattenmand.eu.