ALBLASSERDAM – In zorgcentrum De Waard aan de Alblashof in Alblasserdam is per direct een bezoekstop ingesteld, nadat één van de bewoners besmet is geraakt met het coronavirus. De bewoner had sinds 6 oktober 2020 klachten en is dezelfde dag nog getest. Uit de test bleek dat er sprake is van een coronabesmetting. De patiënt wordt door een speciaal team in isolatie verzorgd. Afgelopen zaterdag werd er ook al corona vastgesteld bij een medewerkster van het zorgcentrum. Dit was overigens op een andere afdeling dan waar de nieuwe besmetting is vastgesteld.

Zorgcentrum De Waard meldt dat woensdag 7 en donderdag 8 oktober uit voorzorg alle bewoners en medewerkers getest zullen worden op COVID-19.

Omdat iedereen wordt getest, moeten alle bewoners van De Waard in isolatie. Zij kunnen daarom geen bezoek meer ontvangen totdat van iedereen de testuitslag binnen is. De komende anderhalve week zullen ook de centrale ruimtes in het pand gesloten zijn.

Nadat de uitslagen binnen zijn, beslist De Waard wat er verder nodig is om de verspreiding van het virus tegen te gaan.