ALBLASSERDAM – In de afgelopen week zijn 59 mensen in Alblasserdam positief getest op COVID-19. Dat meldt burgemeester Jaap Paans maandag 5 oktober 2020. “Er is echt reden om in Alblasserdam strak aan de aangescherpte regels en dringende adviezen te voldoen: In 1 week tijd 59 geregistreerde besmettingen erbij verdeeld over het dorp. Gisteren 10, zaterdag 12. Draag een mondkapje waar dat gevraagd wordt, was handen én houd afstand!”,  schrijft Paans. In het totaal zijn er sinds maart 171 Alblasserdammers positief getest op corona, elf mensen opgenomen geweest in het ziekenhuis en vijf besmette mensen zijn overleden.

Het aantal mensen dat zo ernstig ziek is, dat ziekenhuisopname noodzakelijk is, lijkt vooralsnog mee te vallen in Alblasserdam. De ziekenhuisopnameteller staat al een aantal weken op elf en loopt (nog) niet op.

Via de website van Peter Geelhoed wordt dagelijks een overzicht gegeven aan de hand van de overheidscijfers. Via deze link is de Alblasserdamse situatie zichtbaar. In onderstaande afbeeldingen van Geelhoed is de huidige situatie in beeld gebracht.