ALBLASSERDAM – Een 49-jarige vrouw uit Rotterdam is zondagochtend 4 oktober 2020 met haar auto tegen een huis langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam gebotst. Dit gebeurde rond 07.40 uur. De automobiliste gleed in de bocht weg en botste met haar voertuig tegen de woning. Politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De bestuurster hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zaterdagavond rond 21.30 uur vloog op exact dezelfde locatie ook al een auto uit de bocht. De Fiat 500 botste tegen het opstapje bij de deur en moest door een bergingsbedrijf van de weg worden gehaald.

In de afgelopen jaren vonden in de bewuste bocht al vele ongevallen plaats. In 2009 botste een vrachtwagen met bagger tegen dezelfde woning. De woning van mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt raakte toen zwaarbeschadigd. De (inmiddels) tachtiger bleef ongedeerd. Van der Koogh merkte toen al op, dat het geen uitzondering is dat er ongevallen voor haar woning gebeuren. “Ik weet gewoon dat ze af en toe m’n huis binnenrijden. De ene keer is het wat erger dan de ander. Ik wacht alles dus maar rustig af,” vertelde de Alblasserdamse toen.

Vorig jaar kwamen twee auto’s na de bocht onderaan de dijk terecht. Ook vonden er toen twee botsingen plaats met geparkeerde auto’s in de bocht. In de jaren ervoor botsten ook al diverse auto’s tegen de woning, dan wel tegen geparkeerde voertuigen.

In de onderstaande lijst met gerelateerde berichten is een deel van deze eerdere ongevallen terug te vinden.