ALBLASSERDAM – De knuffeldierentuin op De Helling in Alblasserdam is vrijdagavond 2 oktober 2020 gesloopt. Volgens een getuige heeft een groepje jongeren de knuffels losgetrokken en over straat gegooid. De politie kwam met diverse wagens ter plaatse, maar toen was iedereen al vertrokken. Er zijn geen verdachten aangehouden. De knuffels waren in de afgelopen twee maanden een hype in Alblasserdam. Eerst plaatste Alblasserdammer Maxim van der Weijde voor de grap een gekregen giraf bij het hek. Snel daarna volgden nog veel meer dieren.

Burgemeester Jaap Paans heeft geen goed woord over voor de vernieling: “Niet alleen schandalig, ook kleinzielig! Wat een stoere helden! Knuffels, symbool voor onze bijzondere zomer, vernielen en zelf straks met knuffeldoekje onder de eigen wol ‘tevreden’ terugkijken op deze laffe daad. Ik kijk nu al uit naar de taakstraf: zwijnenstal uitmesten.”

Een paar uur later, rond 02.00 uur, werd op de Plantageweg opnieuw een ruit van een bushokje vernield.