ALBLASSERDAM – Vrijdag 2 oktober was de Noordtunnel bij Alblasserdam urenlang afgesloten in verband met schade die aan de tunnel was ontstaan door een te hoge vrachtwagen. Kabels hingen los en die moesten direct gerepareerd worden. Het verkeer in directe omgeving stond muurvast. Zo ook de bus waarin Joyce Ostermann, docente aan het Willem de Zwijger College in Papendrecht, zat. De docente besloot van de nood en een deugd te maken door vanuit de bus haar leerlingen online les te geven.

“Ik had toevallig een digitale oefening ingepland voor deze onlineles. Via een app op mijn telefoon kon ik de leerlingen spreken, helpen bij vragen en daarnaast de opdrachten monitoren. Eigenlijk zoals ik normaal via de Chromebook zou doen. Zo kon de les vanuit de bus dus gewoon doorgaan,” aldus Joyce.

“Dat is pas hart voor onderwijs,” schrijft Marjon van Genderen van het Willem de Zwijger College.