ALBLASSERDAM – De gemeenteraad in Alblasserdam heeft deze week, bij monde van raadslid Arco Strop, de waardering kenbaar gemaakt voor het Zomerpaspoort Alblasserdam van afgelopen zomer. De hele zomervakantie waren in Alblasserdam tal van activiteiten te doen. Burgemeester Jaap Paans: “In de zomervakantie van 2020 kon door omstandigheden een aantal dingen niet doorgaan. Maar in de plaats daarvan kon de jeugd in Alblasserdam genieten van de activiteiten die met het zomerpaspoort werden georganiseerd. Een stuurgroep, een werkgroep, heel veel mensen in de samenleving zijn er druk mee geweest, om dit allemaal mogelijk te maken. De gemeenteraad heeft dit gezien en zeer gewaardeerd.”

Arco Strop sprak namens de hele gemeenteraad Laurens Barnhoorn van het ABC-Team toe en overhandigde aan hem een cadeau voor de organisatie. Arco Strop zei: “We hebben jou, Laurens, uitgenodigd, maar naast jou en achter jou natuurlijk het hele bestuur en alle vrijwilligers die dit hebben gedaan. Deze zomer zijn we getuige geweest van een prachtig initiatief: het zomerpaspoort. We weten allemaal dat, door de crisis waar we sinds maart mee te kampen hebben, Jeugdland niet door kon gaan. Dat was een ontzettende domper voor de jeugd. Maar als je dan ziet wat in Alblasserdam gebeurt… dat er zes weken lang zo ontzettend veel activiteiten zijn georganiseerd… Elke week stond de agenda vol met de meest wilde, leuke en sportieve activiteiten.”

Strop vervolgde: “Dat vinden we heel mooi om te zien en willen we met deze raad waarderen naar jullie. Heel veel jeugd heeft ervan genoten. Mijn eigen kinderen van 6 en 8  jaar oud hebben uitgebreid genoten. We willen hier publiekelijk de waardering uitspreken. Niet alleen het ABC-team, maar ook Jeugdland, Landvast, de speeltuinvereniging, jeugdpunt, de scouting… er zijn zoveel mensen betrokken bij dit initiatief. Dat laat de kracht zien van de Alblasserdamse samenleving.”