ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse gemeenteraad heeft deze week, tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering in het nieuwe gemeentehuis, stilgestaan bij het overlijden van oud-raadslid Ria Barra – Leenheer uit Alblasserdam. Ria overleed op 2 september op 77-jarige leeftijd.

Burgemeester Jaap Paans vertelde: “Ria was in de jaren 1998 tot 2014 zestien jaar raadslid in Alblasserdam voor de Partij van de Arbeid; eerder de SPH. Na haar vertrek uit de raad, zat Ria Barra niet stil, maar is zij zich blijven inzetten voor de mensen die het moeilijk hebben in Alblasserdam; in de gemeenschap; in de samenleving. De Eet-Mee-groep is daar een mooi voorbeeld van. Slechts een mooi voorbeeld van zou ik willen zeggen, want Ria Barra heeft zoveel meer gedaan.”

Paans vervolgde: “Namens de raad zijn condoleances overgebracht aan zoon Claudio en familie. Maar hier aan de raadstafel, willen we ook stilstaan bij het overlijden. Ik vraag u daarom uit respect voor Ria Barra en alles wat zij voor de gemeenschap heeft betekend, een minuut stilte in acht te nemen.”

Ria Barra kwam in 2014 in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, gezien haar verdiensten voor de samenleving. Zij bedankte echter voor de eer, omdat ze haar inzet als vanzelfsprekend heeft ervaren. Ria kreeg wel een handdruk van burgemeester Bert Blase en werd uitgebreid bedankt voor haar gedane werk.

 

Ria Barra – Leenheer tijdens een gemeenteraadsvergadering in 2012.