ALBLASSERDAM – Zo’n vijftien personen hebben afgelopen zaterdag meegeholpen bij de klusdag op de Alblasserdamse kinderboerderij langs de Plantageweg. De picknicktafels werden geverfd, er werd nieuwe grond gestort voor de geitenberg, er is onkruid verwijderd en de vijver is schoongemaakt. “We zijn supertevreden. Alles ging boven verwachting goed,” vertelt Gonnie Verboom van kinderboerderij De Plantage.

Aan de klusdag werkten onder meer wethouder Peter Verheij, gemeenteraadslid Ramon Pardo, vrijwilligers van de kinderboerderij, Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de ‘miniladies’ mee.

Vooraf hadden zich nog meer klussers opgegeven, maar de organisatie was bang dat het met nog meer deelnemers te druk zou gaan worden. Daarom wordt er binnenkort een tweede klusdag gehouden, waar de andere klussers hun gang kunnen gaan.

Bij de kinderboerderij was het in de afgelopen tijd bestuurlijk onrustig. Een pas aangetreden bestuur vertrok alweer snel, nadat bleek dat er te grote visieverschillen waren. Momenteel zoekt de stichting nog een nieuwe voorzitter en een secretaris. Jan Heijkoop, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, is onlangs interim-voorzitter / adviseur geworden bij De Plantage. Heijkoop draagt de kinderboerderij een warm hart toe, gaf ooit een schaap cadeau en hoopt de stichting weer goed draaiend te krijgen. Heijkoop: “Er kan hier inmiddels weer gelachen worden, dus het gaat de goede kant op.”