ALBLASSERDAM – Bewoners van de Weegbree in Alblasserdam hebben zaterdag 26 september 2020, tijdens de nationale burendag, gebak en een plant ontvangen. Daarnaast mocht de buurt een cheque ter waarde van 3000 euro in ontvangt nemen. Op 13 februari 2019 is aan de Weegbree in Alblasserdam de straatprijs van de Postcodeloterij gevallen. Achttien huishoudens vielen daarmee in de prijzen. In navolging daarvan heeft het Oranjefonds nog een bedrag van 3000 euro ter beschikking gesteld voor in en om de buurt aan de Weegbree.

Ideeën
Stichting Welzijn Alblasserdam heeft in mei dit jaar de bewoners benaderd om ideeën aan te leveren met wat zij graag voor hun buurt zouden willen. Onder andere kwam daar een straatfeest met een barbecue naar voren. Dit is echter verplaats naar volgend jaar, vanwege alle maatregelen rondom corona.

Feest en speeltoestellen
Buurtbewoonster Angelique Splinter vertelt: “Verder hebben enkele bewoners aangegeven iets voor kinderen te willen. Daarnaast is gevraagd om een insectenkastje, ruilbibliotheekkastje en een fontein. Stichting Welzijn Alblasserdam heeft in overleg met het Oranjefonds besloten dat het bedrag besteed zal gaan worden aan een: straatfeest met barbecue, kinderspeeltoestellen, een ruilkastje/ minibieb en een groene attentie voor ieder huishouden.”

Gebak
Omdat het straatfeest met barbecue dit jaar niet door kan gaan, hebben de organisatoren besloten om toch iets voor de bewoners te doen en hebben zij voor ieder huishouden gebakjes geregeld. Deze attentie is zaterdag, samen met de plantenmand uitgereikt in de buurt.

Organisatie
De organisatoren zijn Mylène Baggerman, Angelique Splinter, Tamara de Krey en José van Wijk-Blom, in samenwerking met het Oranjefonds en de Stichting Welzijn Alblasserdam. De SWA was zaterdag vertegenwoordigd door Marion Korteland.