15-jarige scooterrijder uit Alblasserdam wordt opgepakt na achtervolging

ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdag 25 september 2020 een 15-jarige jongen uit Alblasserdam achtervolgd en aangehouden. Een motorrijder van de politie zag de jongen op een snorscooter over de Kelvinring in Alblasserdam rijden. De jongen reed harder van de toegestane 25 kilometer per uur. De motoragent wilde de Alblasserdammer staande houden om een verdere verkeerscontrole uit te voeren. De tiener ging er echter vandoor richting Papendrecht. De politie zette met de motor en met diverse auto’s de achtervolging in, om de jongen tot stoppen te dwingen.

De achtervolging ging vanaf de Randwijk verder door de straten en brandpoorten in de wijk Westpolder in Papendrecht. Vervolgens ging de snorfietser over de Veerweg naar de Van der Palmpad. De motorrijder kwam naast de snorfietser en kon hem tot stoppen dwingen. De scooterrijder kwam ten val en kon daarna direct worden aangehouden. Volgens de jongen werd hij ‘met topsnelheid tegen een paal gebeukt’, waardoor hij nu een gebroken vinger heeft. Zijn snorscooter werd naar het politiebureau gebracht voor een snelheidstest.

Op het politiebureau bleek het te gaan om een 15-jarige bestuurder uit Alblasserdam. Politie Drechtsteden Buiten meldt: “Hij heeft voor deze actie meerdere bekeuringen gekregen waaronder het negeren van een stopteken, niet de rijbaan gebruiken en geen richting aangeven. De snorfiets is op de constructie snelheid getest op de rollentestbank. Hieruit kwam een snelheid van 61 km/u. Hiervoor heeft hij ook bekeuring en een WOK-melding mogen ontvangen.” Een WOK-melding houdt in dat de scooter eerst aangepast en gekeurd moet worden, voordat deze weer op de openbare weg gebruikt mag worden.

De politie besluit: “Tevens heeft deze 15-jarige jongen geen rijbewijs AM. Dit bleek de 3e keer te zijn dat hij rijdend is gecontroleerd en bekeurd.”

Foto’s: Rick Groenendijk en Politie DBU.

 1. Niks ten val gekomen die t*f*s lijers hebben me op topsnelheid tegen een paal gebeukt tegen de wet in gebroken vinger en veel pijn

 2. Ja @Leroy , if you can’t do the time, don’t do the crime !
  Aan je taalgebruik te zien weet iedereen wel gelijk met wat voor een persoontje ze te maken hebben !
  Als ik zie hoeveel bekeuringen er zijn uitgedeeld heb jij je wel aan de wet gehouden 🙄 .
  Dus het moraal van het verhaal is , eigen schuld dikke bult , heel heel misschien heb je er wat van geleerd.
  En inderdaad , voor jou , je ouders en verdere familie is het beter dat je snorfiets in de kliko verdwijnt .

  PS.
  Jij kan beter niet meer reageren , doe je het toch dan kan je een lading commentaar verwachten .

 3. #Leroy

  Goede actie politie. Beter jij ontzettend hard tegen een paal i p.v. een kind dat je had kunnen aanrijden!! Loser!

 4. @leroy, als je gewoon stopt als dat bevolen wordt dan doe je dat, als je vlucht kan je dit verwachten, een beetje eigen schuld dikke bult! Al doende leert men. En die pijn went wel.

 5. “Leroy”Als je nou gewoon gestopt was .Dan had je nou geen pijn aan je vingertje en was je brommert niet kapot.Dus eigen schuld daar kunnen die t*f*s lijers alleen maar heel har om lachen tijdens de koffie pauze.LOSER

 6. Weet je wat je bent Leroy , een kleinzielige jankerd. Er vandoor gaan en dan de politie de schuld geven. Zit ook bij de politie, maar van mij had je nog even kennisgemaakt met de taser en gummiknuppel. Och och jochie toch.Pijn aan je vingertje.

 7. Hee Leroy

  Als je netjes was gestopt bij en stopteken en niet ervandoor was gegaan. Dan had de agent deze actie niet hoeven doen hè.
  En daarbij, als je scooter 25 km/u zou rijden ipv 2,5 keer te snel. Dan had de klap een heel stukje zachter geweest. En wellicht was je vinger niet eens gebroken.

  Hopelijk heb je er van geleerd, elke keer als je iets vast pakt word je aan je stommiteit herinnerd. 😂

 8. @Leroy
  Als het al waar is wat jij zegt, Wat dan nog?
  Waarom mag jij wel iets doen wat niet mag en degene die je eerst waarschuwen, maar die jij negeert niet?
  Risico van het vak. Als het klopt dat het reeds de derde keer is, dan had je wel meer mogen breken.

 9. @peter stam,ik ben toch benieuwd hoe je aan deze informatie bent gekomen aangezien de door jou geplubiceerde aantijgingen nog niet eens bekend zijn bij de naaste betrokkenen?
  Gemiste kans van politie drechtsteden buiten?
  En nog een gemiste kans dat het letsel van de pas 15 jongen niet vele malen erger dan wel fataal was door hem in blinde paniek met motor en diverse wagens op te jagen en te doen crashen en let wel door omstanders vernomen met 4 agenten sterk in te rekenen?
  Eigen schuld is hierin dan ook uiteraard te kort door de bocht.
  Chapeau voor politie buitendienst drechtsteden met name de motoragent in deze voor het werven van respect en het veroorzaken van een trauma.

 10. Wat tegen de wet in. Kijk naar jezelf dombo, je hebt diverse overtredingen begaan en dat gaat je gelukkig heel veel centjes kosten. Nog even en dan ga je ook weer illegaal vuurwerk afsteken. Hoe dom kan je zijn en dat op deze leeftijd. Papa en mama zullen wel medelijden met dit stuk verdriet hebben en zullen hem wel pamperen. Politie heeft weer eens puik werk afgeleverd.

 11. @leroy.misschien stoppen als je een stopteken krijgt had je nu nog 10 hele vingers gehad… Jammer joh

 12. Dat Leroy hier zijn uiterst domme reactie plaatst kan ik nog enigszins begrijpen; ik maak mij meer zorgen om Bezorgde burger die klaarblijkelijk een zeer naaste van Leroy is. Misschien wel een ouder die net zo intelligent is als de zoon. Ook hier niets dan dom gewauwel, behalve de chapeau voor de politie, dat klopt zeker en hebben zij ook dik verdiend.

 13. Het is in ieder geval iemand met een leercurve van nul. Als je al meerdere malen zonder rijbewijs hebt rond gereden, ben je een crimineel in de dop.

 14. @inwoner wat leuk dat jij zulke commentaar durf te geven en andere mensen erbij betrekt die er niks mee te maken hebben.. jij weet niks van de hele situatie af en durft zo te oordelen met grote praatjes terwijl je anoniem reageerd, kan maar 1 stuk verdriet aanwijzen hier😉

 15. Wat vindt de politie het weer heerlijk om ruig puber jongens op te jagen .
  Bescherming hoef je dan ook niet van ze te verwachten, je hebt vooral last van deze types

 16. @nobby,jij bent zeker een veel wijzer persoon tav de bezorgde burger aangezien jij je zo graag in deze wilt mengen.Spannend leven?

 17. En gedver wat een nare personen zitten hier tussen.Op welk niveau zitten de ‘volwassenen’ hier?

 18. Als je zonder verzekering rijdt draai je zelf voor de schade op.

  Met “zonder verzekering” bedoel ik ook als het voertuig is verzekerd, maar je houdt je niet aan de polisvoorwaarden.

  Bijvoorbeeld: rijden zonder geldig rijbewijs, rijden met een voertuig dat niet voldoet aan de wettelijke eisen, zoals de constructiesnelheid.

  Het gevolg is dat de je eigen verzekering niet uitkeert, of uitgekeerde bedragen op jou verhaalt. Of de verzekeraar van de benadeelde partij klopt aan. Als om een minderjarige gaat zijn de ouders/verzorgers de sigaar.

  Dat kan een dure grap worden als er medische kosten van je slachtoffer(s) mee zijn gemoeid.

  Da’s iets om even over na te denken.

  Met alleen een gebroken vinger als je met topsnelheid (60, lees ik) met je brommertje tegen een paal knalt ben je spekkoper. Gefeliciteerd, Leroy! Je mag nog een beetje langer mee, jongen.

 19. beste lezers
  ik lees nu dat vele nare reactie geven over die jongen. die rooie agent zag ik agressief achter de jongen aan rijden op het terrein van Hornbach. daar maakte de agent een stuur fout en viel.hij werd geholpen.en de agent vertelde dat zijn ego was aangetast en reed op een agressieve en heel hard weg. (die agent had makkelijk iemand aan kunnen rijden of had dat dan ok de schuld van die jongen geweest)dus duidelijk dat deze agent zijn doelen heeft gezet op die jongen. voor deze agent had zijn verlies moeten pakken en verder met zijn werk moeten gaan. tijdens deze domme achter volging zijn er veel ergere delicten gepleegd. mijn mening is dat een aanhouding nooit met zoveel geweld hoeft te zijn.als meneer agent het kenteken had gelezen was dit nooit gebeurd. reactie als de scooter is gestolen of zo heeft geen zin.
  dus mensen de jongen had veel meer letsel kunnen hebben en dan verdriet bij de ouders.
  al die personen die zo negatief reageren op die jongen en hem veel slechts gunnen. kijk zelf eens in de spiegel toen jullie puber waren deden jullie dan geen dingen die niet mochten Oké dan dat bedoel ik. natuurlijk gaan mensen weer naar reageren op mijn reactie. die hebben nog niet in de spiegel gekeken
  nou nog een fijne dag

 20. @Jan pieter 2 , @Drerrie , @John , @Defensie , @Bert en @Onb
  Jullie reacties geven nu precies aan waar het bij sommige Nederlanders aan schort , enige intelligentie , fatsoenlijk gedrag en zich ook nog gedragen als een ‘Tokkie’ !

 21. Jammer Leroy dat je niet kan opscheppen bij je maatjes dat je aan de politie bent ontsnapt. Je gebroken vingertje en gekrenkte ego genezen wel weer en dan op naar de volgende domme actie. Sterkte ventje !

 22. Beste Wimpie.of liever gezegd imbie.
  Wellicht een actie opzetten voor een bloemetje en een nieuwe brommer.Weet zeker dat je veel ophaald.Succes
  Welterusten

 23. @Wimpie
  Denkt hij ook aan zijn ouders als zonder rijbewijs op een snorfiets stapt die >60 km/h kan en dan te hard rijd , er voor de politie vandoor gaat , voor de derde keer gesnapt is , negeren van een stopteken, niet de rijbaan gebruiken , geen richting aangeven , de lijst is te lang om op te noemen .
  En dan zeker nog een aai over het bolletje geven van , ach jochie , heb je zo’n zeer vingertje , een schop onder z’n achterste geven zodat hij weer met zijn beide beentje op moeder aarde terug keert en gelijk weer weet hoe het werkt in Nederland .
  Hij zal wel , net wat Hans ook schrijft , meer pijn in zijn buik hebben dat hij tegen zijn vriendjes moet zeggen dat hij niet aan de politie kon ontkomen.
  Hij heeft ook iets om over na te denken wat Geert de Jonge schrijft in zijn reactie .
  Tegenwoordig wil blijkbaar iedereen dat alles maar met de mantel der liefde bedekt dient te worden , welkom in de echte wereld Wimpie .
  En nee , er is nog nooit iemand dood gegaan van een corrigerende schop onder zijn kont .

 24. Tsja, jeugdige domheid/overmoed zullen we maar zeggen.
  Zoals sommige al gezegd hebben in hun reactie: rij je iemand van z’n sokken dan geeft de verzekering niet thuis.
  Dus moet een eventueel slachtoffer maar zien wie z’n medische kosten gaat betalen.
  Verder begrijp ik dat je als politie je niet te kijk wilt laten zetten door een broekie.
  Echter, een overmoedige/domme tiener tegen een paaltje duwen vind ik buiten proportioneel.
  Moet je voor deze feiten het risico nemen een domme tiener invalide te maken voor de rest van z’n leven?
  Verder had dit al voorkomen kunnen worden door na de eerste keer zonder rijbewijs rijden een voorwaardelijke voertuig invordering op te leggen en wellicht 1 maandje voorwaardelijke jeugddetentie (2 weken netto tijdens een schoolvakantie).
  Sommige hebben blijkbaar een wake up call nodig.
  Als je 3x gepakt word en het blijft bij boetes alleen dan kan je er vergif op innemen dat er weer gereden gaat worden zonder rijbewijs.

 25. Waar ik nieuwsgierig naar ben hoe de ouders zouden reageren als er een agent voor de deur zou staan met slecht nieuws, dat of zoonlief zichzelf iets heeft aangedaan of dat hij een andere weggebruiker letsel heeft toegebracht.
  Ik als ouder voel mij verantwoordelijk voor het doen en laten van mijn kinderen en als ik willens en wetens mijn zoon de weg op laat gaan met een opgevoerde snorfiets dan ben ik medeplichtig als daarbij letsel ontstaat. Ik ben van de week nog achter de oude toren geweest en daar liggen naar mijn mening teveel jonge mensen die ( of waarvan de ouders) dachten dat het allemaal wel mee zou vallen.
  Laten we met elkaar de realiteit onder ogen zien en laten we onze kinderen op een fijne en veilige manier volwassen laten worden, het leed van te vroeg gestorvenen wens ik niemand toe

 26. Allemaal volwassenen die een jongen van 15 afmaken wat een helden zijn jullie toch!
  Agenten kunnen beter is inbrekers en Roemenen en oostblokkers gaan oppakken in 5 jaar nog geen inbraak opgelost. Wel een ventje van 15 van ze brommer afrijden helden .en Alblasserdamse volwassenen wat een helden zeg het gaat om een kind .en weer foute opvoeding etc etc etc. @leroy rustig aan gozert ze weten het allemaal zo goed .voor in het bankje op zondag en dan mag je oordelen en veroordelen.
  Man man man.

 27. @Cobus : die arme Leroy wil toch ook graag als volwassene worden gezien ondanks zijn puberale gedrag ? Dan verder niet zeuren of medelijden hebben.

 28. Veel sterkte voor Leroy, die roekeloze motoragent had die jongen wel dood kunnen rijden. Hij reed mij zelfs bijna van de weg af met z’n wilde waas voor z’n ogen

 29. @Cobus, Ik zit Zondag s niet op het voorste bankje,maar wat ik wel doe,is me afvragen waarom jij zo nodig de hand boven het hoofd houdt van deze wegpiraat? Ben je zn maatje of zo? Wie niet horen wil,moet maar voelen,en jammer dat er maar 1 vinger pijn doet! Deze knul is erg hardleers vind je niet? En voor zn ouders,voed je knulletje eens op!

 30. Die gefrustreerde rooie is noet helemaal lekker in zijn bovenkamer. Overspannen agenten zijn helemaal noet goed voor onze samenleven. Hij is zo gestressed van alles dat die niet eens meer zelf weet wat die doet die idioot. Ik zeg roodstraf

 31. @Cobus Je hoeft het echt niet op te nemen voor deze wegpiraat. De volgende keer gaat hij met een gestolen auto zitten joyriden en rijdt dan misschien wel iemand dood. Van iemand die al drie keer op rijden zonder rijbewijs is betrapt, hoef je echt geen compassie met medeweggebruikers te verwachten.

 32. De volgende x gaat hij in een gestolen auto rijden ? jij kent hm Hans? dat is nogal een beschuldiging die nergens op gebaseerd is. het gaat om een kind je weet wel die hier heilig zijn tot 10/11 en daarna verguisd worden op dit mooie moraalridder dorp . Een kind maakt fouten hij is 15 dus nog lang niet oud genoeg om te drinken en te stemmen vandaar dat dit gebeurt, niks erg gewoon opgroeien .,Gelukkig hebben de meeste reageerders nooit iets fout gedaan in hun leven althans dat houden ze graag de rest voor .Ik denk dat iedereen wel beter weet .

 33. @Lang leve 2020, en not een aantal die Leroy zijn gedrag goed keuren. Niet zo gek als die agent rood is gaan zien. Drie kaar uitrijden om dezelfde minkukkel aan te houden, dan ga je inderdaad rood zien. Niet de agent moet de zwarte piet krijgen maar de ouders, als het mijn kind zou zijn was die snorfiets al lang en breed verdwenen, wie niet horen wil moet voelen. Wangedrag begint klein maar, als je geen grenzen stelt mag u raden waar het eindigt.

 34. Kijk, dat bedoel ik nou met dat zogenaamde opvoeden. Meneertje doet alles wat verboden is, wordt gepakt door de politie en dan gaat half alblasserdamsnieuws het opnemen voor zo’n figuur. Vind je het gek dat half Alblasserdam vernield wordt, dat er vuurwerk wordt afgestoken en mensen worden uitgescholden? En dan nog moeilijk gaan zitten doen dat de politie voorbij rijdt. Nou, Alblasserdam heeft recht op drie agenten (want meer geld is er zogenaamd niet) en die agenten kunnen ook maar op één plek tegelijk zijn. Als iedereen het hier zo goed weet, stel dan buurtwatchers in, of wat nog beter is: al die betweters: kom achter je schermpje vandaan en ga rondlopen en pak die figuren op die scooters en die bushokvernielers zelf. Sla ze niet in elkaar, maar maak opnamen waar ze goed in beeld staan…
  Alleen heb je één probleem: ze krijgen nooit straf, want je moet ze toch een beetje lol gunnen, ze kunnen er ook niets aan doen, slechte jeugd gehad, en de politie is tenslotte nix waard.
  Zo gaat Alblasserdam naar de filistijnen.

 35. @Cobus
  Hij wilde toch een grote vent zijn en stoer doen met ” . . . . . die t*f*s lijers hebben . . . . ” te schrijven , dan zijn dit de gevolgen.

  Als je sommige reacties lees ben ik bang dat niet alleen deze knul helemaal de weg kwijt is .

 36. @ Hans nee ik ben 47; dus niet zijn maatje vind alleen om nou met z’n allen een 15 jarige aan te vallen . Ken het ventje wel gewoon aardig ventje . Dus .en laats werd mijn zoon er ook bijna afgeschoten bijna dus ja.neem niet alles zomaar aan .ouders altijd gelijk veroordelen nee vind dat niet kunnen

 37. Het is toch duidelijk uit wat voor milieu zo’n jong komt.
  Dit heeft niets met kind zijn en fouten maken te maken.
  En dan al die figuren die het blijkbaar normaal vinden en het voor hem opnemen.
  Alblasserdam wordt steeds meer het afvalputje van de polder, zo jammer.
  Strak plan Jeannette, ik stel voor dat jij je ronde samen doet met Dirk 🙂
  Mocht je het nog niet begrijpen, heel Nederland is al naar de Filistijnen en het komt nooit meer goed, dadelijk kun je nergens meer normaal leven.

 38. Ja , vroeger werd er ook kattenkwaad uitgehaald maar dat was veelal door een enkeling.
  Maar zo bont als de meeste jeugd het tegenwoordig maakt was het vroeger zeker niet .
  Waar komt het toch vandaan dat alles tegenwoordig maar moet kunnen en alles mag en als er dan een keer commentaar op zo’n pareltje van de maatschappij komt zijn er altijd weer die het proberen goed te praten .
  De opvoeding van tegenwoordig staat op een zeer laag pitje , om maar niet te spreken van helemaal geen opvoeding .
  En inderdaad , Nederland gaat of is eigenlijk al naar de kl*ten .
  Bijna dagelijks is er op het nieuws dat er weer is gestoken of geschoten , te gek voor woorden , met dank aan Den Haag .

 39. Ik heb zo benieuwd wèlke vinger hij heeft gebroken… degene die hij naar de politie opstak ;-)?

 40. Ik zal er ff een schep bovenop doen, pubers moeten pubers zijn en dingen proberen , grenzen verleggen en op je bek gaan .
  Doe je dat niet dan mis je een stuk in de ontwikkeling en gezien de reacties zijn er vele die dit missen.
  Als volwassene kan je idd streng zijn maar hij is aangepakt door politie , moet hij nu ook veroordeelt worden door de gemeente ?
  Schijnheiligen

 41. Bedankt Bert voor je inhoudsvolle bijdrage.
  Morgen rijdt deze meneer jou het verpleeghuis in. Waarschijnlijk krijg je dan een kaartje van hem: ,,sorry Bert, ik moest dingen proberen, grenzen verleggen en op mijn bek gaan, anders mis ik een stuk in mijn ontwikkeling. Sterkte verder in het verpleeghuis. Volgende week krijg je weer een kaartje hoor”.

 42. @Bert
  Dan doe ik ”daar” weer een schepje bovenop !
  Helemaal mee eens ,🙄 , zo te zien spreek je uit ervaring en heb jij ook veel ontwikkelingen gemist in je jeugd , met name die van je bovenkamer .

 43. dirk je blinkt weer uit. Ik zal vragen of deze meneer jou ook het verpleeghuis inrijdt. Misschien krijg je dan ook een kaartje.

 44. Woon hier sinds kort maar wel prettg. Jullie hebben tenminste een grote sociale cohesie.Maar geen spiegels

Comments are closed.