ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdag 25 september 2020 een 15-jarige jongen uit Alblasserdam achtervolgd en aangehouden. Een motorrijder van de politie zag de jongen op een snorscooter over de Kelvinring in Alblasserdam rijden. De jongen reed harder van de toegestane 25 kilometer per uur. De motoragent wilde de Alblasserdammer staande houden om een verdere verkeerscontrole uit te voeren. De tiener ging er echter vandoor richting Papendrecht. De politie zette met de motor en met diverse auto’s de achtervolging in, om de jongen tot stoppen te dwingen.

De achtervolging ging vanaf de Randwijk verder door de straten en brandpoorten in de wijk Westpolder in Papendrecht. Vervolgens ging de snorfietser over de Veerweg naar de Van der Palmpad. De motorrijder kwam naast de snorfietser en kon hem tot stoppen dwingen. De scooterrijder kwam ten val en kon daarna direct worden aangehouden. Volgens de jongen werd hij ‘met topsnelheid tegen een paal gebeukt’, waardoor hij nu een gebroken vinger heeft. Zijn snorscooter werd naar het politiebureau gebracht voor een snelheidstest.

Op het politiebureau bleek het te gaan om een 15-jarige bestuurder uit Alblasserdam. Politie Drechtsteden Buiten meldt: “Hij heeft voor deze actie meerdere bekeuringen gekregen waaronder het negeren van een stopteken, niet de rijbaan gebruiken en geen richting aangeven. De snorfiets is op de constructie snelheid getest op de rollentestbank. Hieruit kwam een snelheid van 61 km/u. Hiervoor heeft hij ook bekeuring en een WOK-melding mogen ontvangen.” Een WOK-melding houdt in dat de scooter eerst aangepast en gekeurd moet worden, voordat deze weer op de openbare weg gebruikt mag worden.

De politie besluit: “Tevens heeft deze 15-jarige jongen geen rijbewijs AM. Dit bleek de 3e keer te zijn dat hij rijdend is gecontroleerd en bekeurd.”

Foto’s: Rick Groenendijk en Politie DBU.