ALBLASSERDAM – Arjan Maat, voorzitter van de Alblasserdamse voetbalvereniging en wethouder Arjan Kraijo hebben zaterdag 19 september 2020 het nieuwe kunstgrasveld bij VV Alblasserdam op Sportpark Souburgh geopend. Dit deden zij in het bijzijn van de jeugdteams van VV Ameide en VV Alblasserdam. De kinderen staken tijdens de opening fakkels aan en niet veel later schoten de wethouder en de voorzitter een bal in het versierde doel.

Binnen tien weken heeft het natuurgrasveld (hoofdveld) plaats gemaakt voor een kunstgrasveld. Op het kunstgrasveld is het mogelijk om te trainen en wedstrijden te spelen in de meeste weersomstandigheden. Het veld ligt voor het clubgebouw zodat wedstrijden en trainingen optimaal gevolgd kunnen worden vanuit de kantine. Deze kantine is tijdelijk gehuisvest in open tenten voor het gebouw, in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

Verlichting
Het veld is voorzien van nieuwe veldverlichting met ledlampen. Verder is de staantribune opgeknapt en heeft het complex nieuwe bestrating gekregen.

Camperterrein
De voetbalvereniging heeft in ruil voor de vernieuwingen het veld aan de kant van de woonwagenwoningen afgestaan aan de gemeente, voor de ontwikkeling van een camperterrein.

Geruild
Arjan Maat van VV Alblasserdam vertelde: “Het is een historische dag in de historie van deze prachtige voetbalvereniging. De vereniging heeft besloten om één veld aan de gemeente terug te geven en in ruil daarvoor hebben wij een prachtig kunstveld terug gehad. Complimenten aan de gemeente. Het hele proces is heel mooi en in goede harmonie verlopen. Wij zien de toekomst zonnig tegemoet. Vandaag is ‘Ameide’ aanwezig. En in het team van Ameide zit toevallig ook het zoontje van de wethouder. Mooier kan niet.”

Blije Arjans
Wethouder Kraijo vervolgde: “Hier staan twee blije Arjans. Arjan de voorzitter en Arjan de wethouder. Vanuit de gemeente ben ik blij dat we hier kunnen staan. En ik wil niet alleen de complimenten voor de gemeente en de ambtenaren, maar ook aan de bouwer en de vereniging. Door veel zelfredzaamheid en medewerking hebben jullie dit mogelijk gemaakt. De vereniging is hiermee klaar voor de toekomst.”