ALBLASSERDAM – Vanuit de 400 vierkante meter grote kelder van de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam worden zaterdag 19 september 2020 tussen 09.00 en 15.00 uur duizenden tweedehands artikelen aangeboden. Lampen, spellen, schilderijen, kleden, kleding, houtsnijwerk, boeken, dvd’s, antiek, meubels, wasmachines, drogers en nog veel meer gaan die dag in de verkoop.

Ondanks het feit dat het Havenfestival niet doorgaat in verband met de maatregelen rondom het coronavirus, is besloten om de kelderverkoop wel plaats te laten vinden, maar dan met een aantal aanpassingen. Zo is er voor een andere ingang en uitgang  gekozen en mogen er maximaal 25 mensen tegelijk met een winkelmandje naar binnen.  In de kelders is waar mogelijk een looprichting aangegeven. Een ieder die goed ter been is, kan de kelders bezoeken.

Vanwege de opening is er naast de kerk een uitgebreide sieradenkraam. Daarnaast wordt er honing van een imker verkocht. Naast de kerk is er een rommelmarkt. Er is gelegenheid om een bekertje koffie, thee of fris te drinken.

Vanaf donderdagavond 24 september is de Kelderverkoop elke donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur geopend.

De Grote Kerk is een rijksmonument en wordt jaarlijks geïnspecteerd door de Monumentenwacht. Zij hebben gerapporteerd dat tussen de 5 en 10 jaar groot onderhoud aan het leien dak van de kerk nodig is. “De Grote Kerk is niet alleen belangrijk voor de kerkelijke gemeente maar is er als Rijksmonument voor geheel Alblasserdam. Om de kerk te kunnen onderhouden komt de opbrengst van de Kelderverkoop dan ook geheel ten goede aan het onderhoud van het dak van de kerk. Met uw bezoek helpt u mee om de Grote Kerk voor Alblasserdam in stand te houden,” aldus Jan Dijkshoorn, voorzitter van het activiteitenteam.