OUD-ALBLAS – Een rondvaartboot heeft zaterdagavond 12 september 2020 een muzikale rondvaart gemaakt over de Alblas bij Alblasserdam en Oud-Alblas. Aan boord was Feestorkest De Vrolijke Noot, onderdeel van muziekvereniging Soli Deo Gloria aanwezig en enkele leden van de organisatie van de gondelvaart. Het orkest bracht diverse liederen ten gehore. Arie den Boer, medeorganisator van de gondelvaart en Concert op de Alblas legt uit: “Het concert dat gepland stond, kon vanwege corona helaas niet doorgaan. Met deze tocht over het water willen we de concertdatum benadrukken en laten zien dat we het jammer vinden dat het tweejaarlijkse concert niet door kan gaan.”

De tocht startte bij de Kortlandse Molen. Via de Alblas voer het muzikale gezelschap naar Oud-Alblas. Vanaf Oud-Alblas voer men weer tot aan de Dam in Alblasserdam.

Arie den Boer: “Het was een ludieke actie, die twee weken geleden is bedacht. Coronatechnisch mochten er maximaal 21 mensen aan boord zijn en het mocht officieel ook geen evenement zijn. Daarom mochten we het vooraf niet aankondigen.”

Aanvankelijk stonden er op 11 en 12 september concerten op de Alblas gepland. Dat evenement werd in mei al afgelast, omdat er teveel onzekerheden waren over coronamaatregelen in september. De organisatie liet toen weten vol goede moed aan de slag te gaan voor de editie in 2021. Doordat het Concert op de Alblas een jaar opgeschoven wordt, zal de Gondelvaart in Alblasserdam in 2021 een jaar opschuiven naar 2021. De Oranjevereniging Giesen-Oudekerk heeft hun Gondelvaart van dit jaar ook een jaar doorgeschoven naar 2021. Op deze manier blijven Alblasserdam en Giessen-Oudekerk met elkaar in de pas lopen.