ALBLASSERDAM – De schade die een 34-jarige Alblasserdammer in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 september 2020 heeft aangericht tijdens een slooptocht door Alblasserdam, is nog veel groter dan gedacht. Donderdagochtend bleek dat ook ruiten van de Ichthuskerk, Kapsalon ’t Hoekje op het Scheldeplein, basisschool ’t Nokkenwiel en een bushokje langs de Van Hogendorpweg kapot zijn geslagen. Verder werd de voorruit van een busje aan de Blokweersingel vernield en zijn er auto’s beschadigd geraakt.

Eerder was al bekend dat twee bushokjes aan de Rijnstraat, een bushokje aan het Scheldeplein, een ruit van de Coop Supermarkt op het Scheldeplein en vier ruiten van basisschool Het Kompas  aan de kant van de Blokweersingel vernield waren met een koevoet.

De 34-jarige verdachte kon afgelopen nacht, na een lange zoektocht in de wijk Kinderdijk, aangehouden worden in de Jonkerstraat. Dit gebeurde, nadat de dertiger was getaserd door de politie. “De man zit nog vast en wordt morgen ‘getoetst’. Wat wij inmiddels weten, is dat hij in ieder geval onder invloed was van alcohol,” vertelt politiewoordvoerder Wessel Stolle.

De politie kwam na een melding met diverse wagens ter plaatse. De hele wijk werd uitgekamd. Via buurtbewoners kwam steeds meer informatie binnen. Uiteindelijk kwam er een tip dat de man in een achtertuin van de Tuigersstraat zou zitten.

Twee agenten en een hondengeleider gingen er op af. Plotseling kwam de man vanuit een tuin aan de verderop gelegen Jonkerstraat op een agent aflopen. De man wilde de agent slaan met een breekijzer. De hondengeleider schoot de man uiteindelijk met een taser neer. Vervolgens werd de Damdorper in de boeien geslagen. Nadat de pinnen van de tasers uit het lichaam van de man getrokken waren, is hij met spoed overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

Mensen die schade hebben, vernielingen hebben zien gebeuren of in het bezit zijn van relevante camerabeelden, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.