ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 september 2020 een doorgedraaide 34-jarige man uit Alblasserdam neergeschoten met een taser. De dertiger had eerder op de avond al mensen bedreigd. Rond 01.00 uur sloeg de man een ruit van de Coop Supermarkt op het Scheldeplein kapot met een koevoet. Ook het bushokje bij het Scheldeplein werd kapot geslagen. Even verderop werden de glazen van twee bushokjes aan de Rijnstraat kapot gemaakt. Niet veel later moesten ook de ruiten van basisschool Het Kompas, aan de kant de Blokweersingel eraan geloven.

De politie kwam met diverse wagens ter plaatse. De hele wijk werd uitgekamd. Via buurtbewoners kwam steeds meer informatie. Uiteindelijk kwam er een tip dat de man in een achtertuin van de Tuigersstraat zou zitten.

Twee agenten en een hondengeleider gingen er op af. Plotseling kwam de man vanuit een tuin aan de Jonkerstraat op een agent aflopen. De man wilde de agent slaan met een breekijzer. De hondengeleider schoot de man uiteindelijk met een taser neer. Vervolgens werd de Damdorper in de boeien geslagen. Nadat de pinnen van de tasers uit het lichaam van de man getrokken waren, is hij met spoed overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

Mensen die schade hebben, vernielingen hebben zien gebeuren of in het bezit zijn van relevante camerabeelden, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.