ALBLASSERDAM – Jan en Ria van Van der Rhee Aardappelen-, Groenten- & Fruithandel stoppen met hun onderneming. “Na ruim 32 jaar, waarvan 29 jaar op de markt in Alblasserdam, hebben wij met pijn in ons hart besloten om te stoppen met onze zaak. Wij hebben iedereen altijd met veel plezier ontvangen en hebben met veel passie en liefde ons vak uitgeoefend,” laten Jan en Ria weten.

Maandag stond Van der Rhee voor het laatst op de weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam en aanstaande zaterdag is de kraam er voor het laatst tijdens de markt op het Scheldeplein.

Dan wil het echtpaar tussen 07.00 en 15.00 uur nog één keer groot uitpakken met een rad van fortuin. “Iedere klant mag een keer aan het rad draaien en waar het rad op blijft staan, dat product mag de klant gratis meenemen,” vertelt Jan van der Rhee.

De onderneming van Van der Rhee ging in 1922 al van start met een groentehandel op de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. “Dat was Jan-Pieter van der Rhee. Hij bracht zijn spullen met paard en wagen langs de deuren in het dorp. Mijn vader Hans van der Rhee is rond 1957 met die zaak doorgegaan. Hij stond toen op de weekmarkt in de Kerkstraat.

De zaak van het echtpaar wordt niet voortgezet. Wie de lege plaats op de markt in zal gaan vullen, is nog niet bekend. Over klandizie hadden de twee overigens niets te klagen: “Zeker sinds corona is het erg druk geworden. Veel mensen zijn gezonder gaan leven en kopen meer groenten en fruit. Toch zien we ons genoodzaakt om de zaak te stoppen. Doordeweeks kunnen we geen vast marktpersoneel krijgen en ook de kinderen nemen de zaak niet over. Via deze weg willen we al onze klanten heel hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren. Het was iedere dag een feestje tot uw dienst te mogen staan. Dit zullen we zeker gaan missen.”