ALBLASSERDAM – Er komt een nieuwe zwerfvuilopruimactie aan in Alblasserdam. Op 19 september 2020 trekken vrijwilligers de wijken in om het zwerfvuil in het dorp op te ruimen. De ruimers staan onder leiding van Peter van der Spoel die de actie voor de zesde keer organiseert. De dag zal wel anders gaan verlopen, dan men gewend was bij de vorige actie. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er een apart programma.

Peter van der Spoel vertelt: “19 september is het The World Cleanup Day en daar wil ik graag aan meedoen met Alblasserdam Schoon. Maar we hebben natuurlijk met het coronavirus te maken. Dus heb ik geprobeerd om niet onnodig mensen met elkaar in contact te brengen.

Het is de bedoeling dat ik bij iedereen die zich aanmeldt als deelnemer aan de opruimactie, alle benodigde spullen ( hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep ) voor het opruimen, persoonlijk thuis kom brengen in de periode voor 19-9-2020.”

Peter vervolgt: “Op zaterdag 19-9-2020 kunnen de deelnemers van 9.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Ook nu worden gevulde vuilniszakken door mij opgehaald met een busje. Gaat er met een groepje opgeruimd worden, let er dan op dat je 1,5m afstand houdt. Gebruik de meegeleverde handschoenen en draag een hesje voor je veiligheid.

Helaas is er geen samenkomst voor een groepsfoto. Dat is te lastig in deze tijd en ik wil gewoon geen risico voor de deelnemers. Na afloop ga ik vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. Dan geef ik op dat moment iedere deelnemer de McDonald’s-menubon voor een menu naar keuze en die bon is een jaar geldig. Mocht er iemand niet thuis zijn dan spreken we een ander moment af. Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van € 20,- en na de verloting breng ik ook die meteen naar de winnaar.”

De inschrijftermijn sluit op vrijdag 18-9-2020 om 12.00 uur. Inschrijven kan via www.alblasserdamschoon.nl.