ALBLASSERDAM – Het gaat iets beter met het meisje (14) uit Alblasserdam dat afgelopen week ernstig gewond raakte bij een aanrijding met een auto op de Wensveenrotonde in Alblasserdam. Dat meldt de kerk waar de ouders van de tiener lid zijn. “Maar ze is er voorlopig nog niet.” Vrijdag is er een bidstond voor de scholier gehouden. Zondag is tijdens de kerkdienst gemeld hoe het met het meisje is.

De goede kant op
Daarin werd verteld dat de tiener een goede nacht heeft gehad en dat ook de hersenscan een goed beeld laat zien. Verder is gemeld dat de ouders dankbaar zijn dat het de goede kant op lijkt te gaan, maar dat er nog wel zorgen zijn. De ouders hebben aan de kerk laten weten het erg te waarderen dat er veel voor hun dochter is en wordt gebeden en dat hen dat rust, moed en vertrouwen geeft en hun dochter levenskracht geeft. Tot slot meldden de ouders dat zij hun Vader in de hemel dankbaar zijn dat het de goede kant op gaat.

Aanrijding
Het meisje werd vrijdag op de rotonde in Alblasserdam geschept door een auto en raakte daarbij ernstig gewond. Ostanders boden eerste hulp en belden 112. Vanwege de ernst van het ongeval werden behalve ambulances en politievoertuigen, ook de Amsterdamse traumahelikopter gealarmeerd. De helikopter landde langs de A15 ter hoogte van Ridderkerk. De arts van het Mobiel Medisch Team uit de helikopter is bij de ambulance ingestapt. Vervolgens is de ambulance onder politiebegeleiding en met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De politie heeft later ook de ouders van het kind opgehaald en met spoed naar het EMC gebracht.

Contact politie
De politie heeft een oproep gedaan aan mensen die informatie hebben over het ongeval, maar nog niet met de politie hebben gesproken. Deze mensen worden verzocht alsnog even contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.