ALBLASSERDAM – In een flatwoning van appartementencomplex De Wielen aan de Rijnstraat in Alblasserdam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4 september 2020 brand gewoed. De brand ontstond in één van de woningen van GGZ-instelling Yulius. Door de rook ging het brandalarm en niet veel later werd de brandweer gealarmeerd. Intussen werd een deel van het pand alvast ontruimd en er werd gezocht naar de bewoner.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had de brand snel onder controle. In de woning werd niemand aangetroffen. Waar de bewoner dan wel is, werd niet duidelijk. Er is nog geen contact met hem geweest.

In de centrale hal werden 27 bewoners uit het gebouw opgevangen. Nadat de brandweer klaar was met ventileren, konden allen weer terug naar hun woning.

Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.