ALBLASSERDAM – Op de Wensveenrotonde in Alblasserdam is vrijdag 4 september 2020 een 14-jarig meisje uit Alblasserdam op de fiets aangereden door een automobiliste. Het meisje is daarbij ernstig gewond geraakt en heeft, zoals het er nu naar uitziet, neurologisch letsel opgelopen.

Vanwege de ernst van het ongeval werden behalve ambulances en politievoertuigen, ook de Amsterdamse traumahelikopter gealarmeerd. De helikopter landde langs de A15 ter hoogte van Ridderkerk. De arts van het Mobiel Medisch Team uit de helikopter is bij de ambulance ingestapt. Vervolgens is de ambulance onder politiebegeleiding en met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

De politie heeft later ook de ouders van het kind opgehaald en met spoed naar het EMC gebracht.

De Edisonweg nabij de Wensveenrotonde was een uur lang afgesloten in verband met politieonderzoek. Onderzocht wordt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en welke factoren daarbij een rol hebben gespeeld. Zo is er gekeken naar de remmen van de auto, het feit dat er dobbelstenen bij de voorruit in de auto hingen en het mogelijk gebruik van een mobiele telefoon bij de fietsster. Verder is er een scan van de omgeving gemaakt en zijn sporen vastgelegd. Op die manier hoopt de politie de toedracht te kunnen achterhalen.