ALBLASSERDAM – De 6-jarige Maud uit Alblasserdam heeft donderdag 3 september 2020 een zwembad gekregen van Jelle Bijkerk. Het zwembad van Maud, dat zij als verjaardagscadeau had gekregen, werd zaterdagavond 29 augustus door nog onbekende vandalen kapot gesneden met een mes. Dit gebeurde in de gezamenlijke achtertuin van een flat aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam.

Jelle Bijkerk las het verhaal en kwam in actie. Hij vertelt: “Ik vond het zo laf en ook zo zielig voor het meisje. Zelf had ik in april een zwembad gekocht, maar die had ik nog niet gebruikt. En ja, als je er dan iemand blij mee kan maken…”

Kleurplaat
Maud is erg blij met haar nieuwe zwembad. Als bedankje heeft zij voor de gulle gever een kleurplaat gemaakt. Deze kleurplaat werd donderdagavond direct aan Jelle overhandigd.

Waarom?
De moeder van Maud vertelde dat haar 6-jarige dochter zich afgelopen week herhaaldelijk heeft afgevraagd waarom iemand haar zwembad heeft vernield. Het antwoord is er nog niet, want de daders hebben zich nog niet gemeld.

Meer vernielingen
Tijdens de avond van de vernieling van het zwembad, werd er achter dezelfde flat nog een zwembad kapot gestoken. Verder werd er een bushokje langs de Plantageweg vernield met een steen en werd er in de Papaverstraat een autoband lek gestoken. In de nacht ervoor werden op het Cortgene en de Haven de verkeerspalen van de middengeleiders uit de grond getrokken.

Mensen die meer informatie hebben over de vernielingen, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.