ALBLASSERDAM – De activiteiten rondom het Zomerpaspoort Alblasserdam zijn deze week feestelijk afgesloten met een strandfeest op het terrein bij Landvast in Alblasserdam. Het feestteam van Scouting Alblasserdam ging samen met de 120 aanwezige kinderen met een Zomerpaspoort helemaal los tijdens de afsluitende beachparty. Voor de kinderen was er, dankzij de organisatie van Jeugdland en de sponsors, fruit, ijs, snoep en ranjacocktails.

Steve Peeters Photography van Kunstkanjers maakte tijdens de feestelijke avond foto’s. Een selectie van deze foto’s is onderaan dit bericht te bekijken.

Alle betrokkenen gaan binnenkort het zomerpaspoort evalueren. De zomervakantie zag er dit jaar voor veel mensen anders uit. Veel gezinnen zijn vanwege het coronavirus niet op vakantie gegaan. Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam hadden daarom de krachten gebundeld en samen met andere organisaties een stuurgroep opgericht en het Zomerpaspoort Alblasserdam geïntroduceerd. Met dit Zomerpaspoort gaven zij kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam een leuke, actieve zomervakantie van zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 29 augustus.

De Kleedjesmarkt die gehouden zou worden, is verzet naar zaterdag 5 september. Die wordt gehouden op de parkeerplaats van Landvast, omdat deze vanwege de regelgeving niet in het Makado winkelcentrum mag. Deze kleedjesmarkt is voor iedereen te bezoeken. Ook voor volwassenen met het in acht nemen van de 1,5 meter richtlijnen.

Foto’s: Steve Peeters en Dimphi.

Jeugdland: “Deze kanjers zijn al heel wat jaren onze ankers in de grote zaal en handwerkzaal. Wij zijn dan ook erg zuinig op ze. Vanwege de Covid-19 hebben ze daarom dit jaar ook niet geholpen bij de activiteiten. Maar hebben wij ze tijdens de Beachparty wel een VIP behandeling gegeven in de salon van Landvast inclusief VIP balkon! Gewoon, omdat ze het verdienen!”