KINDERDIJK – De negentien molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk staan van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september 2020 van 20.00 tot 22.30 uur in de schijnwerpers tijdens de 48e Verlichtingsweek. Ook de Alblasserdamse Blokweerse Wipmolen wordt uitgelicht. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is de feestelijke week iets aangepast. Ook de Molenmarkt die jaarlijks in Kinderdijk wordt gehouden, gaat niet door zoals gepland. Wel wordt er op 11 september een bescheiden editie gehouden in speeltuin ’t Balkengat in Kinderdijk.

De verlichte molens trekt ook altijd veel fotograferend publiek. Medewerkers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zien er op toe dat de bezoekers onderling 1,5 meter afstand houden. “Want de gezondheid van onze gasten, medewerkers, inwoners en vrijwilligers staat te allen tijde bovenaan. Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar, ook als je dé foto aan het maken bent,” aldus Jan-Dirk Verheij van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Alleen op vrijdag en zaterdag is de horeca in het Bezoekerscentrum geopend en vaart er een rondvaartboot langs de molens.

Foto’s: Peter Stam.