ALBLASSERDAM – De negentig meter lange DreAMBoat, die vorig jaar bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam werd gebouwd en te water werd gelaten, is weer terug in Alblasserdam. Vrijdagavond 21 augustus 2020 kwam het vaartuig, vooruit getrokken door sleepboten, tijdens zonsondergang aan in het Damdorp. Tientallen Alblasserdammers zagen vanaf de dijk en vanaf de Waterbushalte hoe het megajacht, met daarop een wapperende vlag van de Kaaimaneilanden, over de rivier de Noord werd gesleept. Waarom het jacht weer terug in Alblasserdam is, is nog niet bekend. Een onderhoudsbeurt lijkt voor de hand te liggen.

Het jacht, dat is aangeschaft door de 76-jarige Amerikaanse miljardair Arthur M. Blank, werd op 13 februari 2019 naar buiten gereden vanuit de bouwhal. Vervolgens werd het communicatiedeel geplaatst en later in de week werd het jacht op een ponton naar Rotterdam gevaren. Daar werd de Y716 te water gelaten, om vervolgens weer terug gesleept te worden naar het droogdok om daar verder afgebouwd te worden.

Het jacht heeft een waarde van zo’n 200 miljoen euro. Aan boord is ruimte voor 23 gasten en 33 bemanningsleden. Het vaartuig beschikt over een groot zwembad, een zonneterras met jaccuzi, een privéjaccuzi op het dek van de eigenaar. Bijna alles aan boord, van meubels tot verlichting, is op maat gemaakt. De DreAMBoat is het 33e jacht dat in het 33-jarig bestaan van Oceanco is gebouwd.

De DreAMBoat wordt met drie hoofdletters in het midden geschreven, omdat AMB de initialen zijn van de eigenaar Arthur M. Blank.

Deel dit bericht via...