ALBLASSERDAM – Park Huis te Kinderdijk en het Lammetjeswiel in Alblasserdam zijn vrijdagochtend 21 augustus 2020 enkele uren lang omgetoverd geweest tot sprookjesbos. Langs een wandelroute van ongeveer drie kilometer stonden allerlei personages uit sprookjes. Zo liepen er verspreid over de route onder andere elfjes, een koning, kabouters, roodkapje en een zeemeermin. Het sprookjesbos was onderdeel van het ZomerPaspoort en werd georganiseerd door Jeugdland. Voor degenen die het hebben gemist, is er aanstaande dinsdag opnieuw een mogelijkheid om deel te nemen aan de wandeltocht. Ook kinderen zonder ZomerPaspoort mogen dan meedoen.

Roodkapje
Bij de ingang van het sprookjesbos kregen de kinderen een kaart mee om de kabouters onderweg te tellen en alle sprookjesfiguren ze tegenkwamen af te strepen. Een dansje met een fee, een spannend verhaal bij het bosvrouwtje en een zoektocht naar paddenstoelen in het bijzijn van roodkapje… het kon allemaal. De meeste sprookjesfiguren waren Jeugdlandvrijwilligers. Daarnaast liepen er ook enkele sprookjesfiguren van de theaterschool rond. Voor de activiteit werd samengewerkt met Kunstkanjers. De appels, drinken en kroontjes die uitgedeeld werden, werden gesponsord door het Makado.

Dinsdag weer sprookjesbos
Het sprookjesbos was bedoeld voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. Dinsdagochtend 25 augustus is er opnieuw een sprookjesbos in het park en bij het Lammetjeswiel. Inschrijven kan nog via deze link: https://www.abcalblasserdam.nl/LeefModule/Details/15573 er geldt een maximumaantal deelnemers van vijftig personen. Kinderen die geen ZomerPaspoort hebben, maar toch mee willen doen, kunnen ook meedoen. Voorwaarde is wel dat ook zij zich via bovengenoemde website vooraf in (laten) schrijven.

Zomerpaspoort
Om het Zomerpaspoort te realiseren hebben het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam een stuurgroep opgericht. Deze stuurgroep bestaat uit ABC-team, Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam, Jeugdland Alblasserdam, Speeltuinvereniging Kinderdijk, Kunstkanjers, Jeugd-Punt Alblasserdam en Landvast. Het doel is om samen met alle Alblasserdamse verenigingen, stichtingen, sportieve- en creatievelingen uit Alblasserdam kinderen en jeugd een zomerprogramma vol activiteiten te geven. Dit met het in acht nemen van alle wet- en regelgeving die op dat moment van toepassing is voor georganiseerde activiteiten voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 18 jaar.