ALBLASSERDAM – De KWF-collecteweek in Alblasserdam (30 augustus t/m 5 september) gaat door, maar zal er dit jaar anders uitzien. “We zetten de bus op de grond en bellen dan aan en nemen afstand. Wat ook kan is een collectebus op een reiskoffer, zodat oudere mensen niet hoeven te bukken. We geven de collectanten handschoenen, mondkapjes, schoonmaakdoekje en desinfectiespray mee. Andere collectanten lopen zonder bus maar met donatiekaarten die ze in de brievenbus doen en dan aanbellen,” vertelt Jessica Panman, Coördinator Collecteteam Alblasserdam.

Jessica vervolgt: “Collecteren in coronatijd vraagt om extra veiligheid. Voor zowel de collectant als de gever. Op anderhalve meter en voorzien van veilige middelen. Wij hebben echter nog extra collectanten nodig om dit jaar in Alblasserdam te collecteren. Zij kunnen zich aanmelden via www.kwf.nl of via telefoonnummer 020 – 570 05 90.”