ALBLASSERDAM – Op De Helling in Alblasserdam, aan de ingang van het dorp, staat sinds dinsdag 18 augustus 2020 een giraf achter een hek. Het speelgoedbeest steekt net met z’n kopje boven het hek uit en lijkt te kijken naar het inkomende en uitgaande verkeer op één van de hoofdwegen van het dorp. Het beest is er neergezet door Alblasserdammer Maxim van der Weijde. De giraf is afkomstig van zijn oom en tante uit Spijkenisse. “Zij zijn bezig met een verhuizing naar een appartement en gooien spullen weg. Ze zeiden: “We hebben nog een mooie giraf. Misschien is dat wel leuk voor de kamer van je dochter.” Toen kwamen ze met dit ding naar beneden lopen,” vertelt Maxim.

Grap
Omdat Maxim de giraf eigenlijk net wat te groot vond en omdat zijn 1-jarige dochter al veel eigen knuffels en andere spullen heeft, besloot de Damdorper zijn dorp wat op te vrolijken. “Ik reed naar huis en dacht: wat moet ik hier nu mee? Ik wilde ‘m voor de grap ergens neerzetten. Achter een boom of een andere gekke plek. Toen ik gisteren rond 06.45 uur op De Helling reed, ben ik even gestopt en heb ik ‘m achter het hek gezet, zodat hij er nog precies met zijn kop bovenuit steekt. De poten heb ik met tiewraps aan het hek vastgemaakt, zodat hij niet kan wegwaaien. Het is gewoon een grapje, meer niet,” lacht Maxim.

Reacties
De grap van Maxim valt bij veel Alblasserdammers in de smaak en zorgt online ook weer voor de nodige taalgrappen. “Ik dacht vanmiddag dat ik de verkeerde girafslag had genomen,” grapt Ilonka Arnóczky Kádár. Nico Martens vervolgt: “Staat die giraf er altijd of maar zo giraf en toe?”

Kimberly Quist uit Alblasserdam schrijft: “Hahaha, dit was zo leuk! Ik reed erlangs en ik dacht echt: huh wat is dit? Maar wel super leuk bedacht!” Anita MJB: “Ik hoop echt dat iedereen er vanaf blijft…… staat echt leuk.”