ALBLASSERDAM – Martijn Contant uit Alblasserdam zou op 22 augustus van dit jaar een Ironman 70.3 (triatlon) doen voor het goede doel Kika, maar dit evenement is vanwege het coronavirus afgelast. Om Kika toch onder de aandacht te brengen en zichzelf een doel te stellen, gaat Martijn zaterdag 22 augustus 2020 een halve triatlon in de eigen regio doen. “Ik begin met 1.9 km zwemmen bij de molens van Kinderdijk. Daarna ga ik zes keer heen en weer fietsen vanaf het Wisboomgemaal tot aan Streefkerk, zodat ik uitkom op 90 kilometer. Om vervolgens nog 21.1 kilometer te gaan hardlopen. Op 27 juni 2021 ga ik nu de ironman 70.3 doen in West-Friesland voor Kika,” vertelt Martijn.

Mensen die Martijn en daarmee Kika willen steunen met een gift, kunnen dat doen via deze link: https://www.kikaextreme.nl/martijn-contant-ironman-703-westfriesland-2021

De Ironman 70.3, ook bekend als een Halve Ironman, is een van de triatlons van gemiddelde afstand, georganiseerd door de World Triathlon Corporation. Het parcours bestaat uit een zwemtocht van 1,9 km, een fietstocht van 90 km en een hardloopwedstrijd over de halve marathon (21,1 km).

Wat is Kika voor goed doel?
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker, waarvan op dit moment ongeveer 75% geneest. Dat moet en dat kan beter. Het doel van Kika is om het percentage te verhogen naar 95 %. Kika werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op een latere leeftijd.

Martijn vertelt: “Voor dit goede doel, had ik verschillende acties gepland staan, welke helaas door corona ook niet door konden gaan. Wel heb ik een periode gecollecteerd in Alblasserdam, ook dit kon door corona helaas niet verder doorgaan.”