ALBLASSERDAM – Het Zomerpaspoort Alblasserdam valt in de smaak. Honderden kinderen hebben in de afgelopen weken al meegedaan aan de tientallen activiteiten in Alblasserdam. Eerst was er nog een limiet van 10 activiteiten per kind, om iedereen een kans te geven deel te nemen. “Dat hebben wij inmiddels los gelaten. Er is voldoende ruimte om aan nog meer activiteiten deel te nemen. De uitgifte van het Zomerpaspoort is inmiddels wel gestopt nu we halverwege de zomervakantie zijn,” vertelt Dimphi van Jeugdland.

De zomervakantie ziet er dit jaar voor veel mensen anders uit. Veel gezinnen zijn niet op vakantie gegaan. Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam hebben daarom de krachten gebundeld en samen met andere organisaties een stuurgroep opgericht en het Zomerpaspoort Alblasserdam geïntroduceerd. Met dit Zomerpaspoort geven zij kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam een leuke, actieve zomervakantie van zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 29 augustus.

Met ruim 120 activiteiten voor de kinderen en nog eens ruim 40 activiteiten voor de jongeren is het Zomerpaspoort paspoort nu al een succes. “We zijn nog maar op de helft van de zomervakantie, maar ruim 350 kinderen hebben zich ingeschreven voor het Zomerpaspoort en nog eens ruim 100 Zomerpaspoorten zijn uitgegeven aan de jongeren na inschrijving. Naast de 350 inschrijvingen voor de kinderen zijn in samenwerking met verschillende lokale organisaties en de gemeente ook Zomerpaspoorten uitgegeven bij gezinnen die niet in de gelegenheid zijn deze te bestellen. De Zomerpaspoort weken moeten immers voor alle kinderen uit Alblasserdam toegankelijk zijn vinden wij,” aldus Dimphi.

Dimphi vervolgt: “Bij de eerste bijeenkomst met de stuurgroep hebben wij een gok gedaan over het aantal activiteiten die de beweeg- cultuur en natuur organisaties uit Alblasserdam mogelijk deze zomer konden aanbieden. Dat dit ruim 160 activiteiten zouden worden hadden wij niet kunnen bedenken. Wat een enthousiasme en bereidwilligheid om aan dit initiatief mee te werken, fantastisch!  Binnen enkele weken konden wij al een uitgebreide activiteiten kalender presenteren voor aanvang van de zomer. Inschrijven voor diverse activiteiten met het zomerpaspoort is nog steeds mogelijk. Zo staan er o.a. nog diverse sportactiviteiten op de kalender, is er een sprookjesbos, tassen en shirts maken, dans- en boksworkshop, muziekles een beachparty en de kleedjesmarkt.”

De afgelopen weken hebben heel veel vrijwilligers zich ingezet om de kinderen een leuke zomer te geven. Zo zijn er vlogworkshops geweest, mozaïeken en schilderijen gemaakt, zandkastelen gebouwd, is er veel gesport en is er heel veel gespeeld met water.

Foto’s: Dimphi van Jeugdland Alblasserdam.

Deel dit bericht via...