ALBLASSERDAM – Afgelopen weekeinde is nabij de boezem en het Groote –of Achterwaterschap in Alblasserdam een auto met daarop een camera geplaatst door Waterschap Rivierenland. De camera staat ongeveer ter hoogte van de sluis tussen de Overwaard en Nederwaard. Passanten vroegen zich af wat er wordt gefilmd. Het Waterschap Rivierenland laat maandag 10 augustus 2020 desgevraagd weten dat de camera wordt ingezet om te zien hoe druk het is en welke overtredingen er worden gemaakt.

“Er wordt daar hard gevaren. Er wordt extra gecontroleerd of mensen zich aan de vaarregels houden. De camera is een indicator van wat er plaatsvindt. Hij staat er ter observatie en om te controleren wat er gaan is, zodat er zo effectief mogelijk gehandhaafd kan worden. Er zit ook infrarood is, zodat er in de nacht ook zicht is,” vertelt een woordvoerster van het Waterschap Rivierenland.

De woordvoerster vervolgt: “Op het water kunnen we met elkaar plezier hebben, maar hou je aan de regels, zodat iedereen kan genieten van het mooie weer en de omgeving.”

Tot wanneer de camera blijft staan, is nog niet bekend. Dat hangt onder meer af van het weer.