ALBLASSERDAM – Kinderen uit Alblasserdam doen vrijdag 7 augustus 2020 mee aan een klimles in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De les die wordt georganiseerd door OCR Events (van de Young Lions) is onderdeel van het Alblasserdamse zomerpaspoort. Ruim 400 kinderen hebben zo’n paspoort en kunnen daarmee meedoen aan meer dan 160 activiteiten in het dorp tijdens de zomervakantie.

Vrijdag was het met temperaturen van boven de 30 graden een warme aangelegenheid. Desondanks hadden de kinderen veel plezier en was het verkoelende water van het Lammetjeswiel dichtbij.  Ook had de organisatie gezorgd voor drinken tijdens de klimles. Na afloop kregen de deelnemers een medaille.

De zomervakantie ziet er dit jaar voor veel mensen anders uit. Veel gezinnen gaan niet op vakantie. Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam hebben daarom de krachten gebundeld en samen met andere organisaties het Zomerpaspoort Alblasserdam geïntroduceerd. Met dit Zomerpaspoort willen zij kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam een leuke, actieve zomervakantie geven van zaterdag 18 juli tot en met zaterdag 29 augustus 2020.

Activiteiten
Het paspoort biedt dingen om te doen, vaak in de buitenlucht. De kinderen van 4/ t/m 12 jaar kunnen bijvoorbeeld meedoen aan allerlei sporten. Maar ook: uilenballen uitpluizen, portretschilderen, een muziekles volgen of meedoen aan een workshop om te leren hoe je zelf een tas maakt. Jongeren van 13 t/m 18 kunnen fitnessen, skeeleren of een radioprogramma maken. Ook voor de jongeren zijn er sporten zoals boksen en volleybal. Voor beide leeftijdsgroepen bij elkaar zijn er ruim 160 activiteiten.

Verkoop gestart
Alle informatie is te vinden op www.zomerpaspoortalblasserdam.nl. Inschrijven voor een activiteit kan via de website. Het paspoort is een initiatief van Jeugdland en het ABC team. Dankzij de medewerking van bijna dertig verenigingen en organisaties in het dorp kwam het Zomerpaspoort snel van de grond. Uiteraard houden de organisatoren rekening met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Foto’s: Peter Stam.