ALBLASSERDAM – Afhaalchinees New Lin Far op het Scheldeplein in Alblasserdam is definitief gesloten. Al enkele weken kon men niets meer bestellen bij de zaak. Naar de oorzaak werd gegist. De zaak zou failliet zijn, de eigenaar zou ziek zijn, de Coop Supermarkt zou uitbreiden. De verhuurder van het pand laat zaterdag 1 augustus 2020 desgevraagd weten dat New Lin Far inderdaad is gestopt. Verhuurder A. Qing Wang vertelt: “Er is een huurachterstand en we krijgen geen contact meer met de huurder. Daarom zijn de sloten van de zaak vervangen. Waarschijnlijk komen er rond september in de woning en de winkel nieuwe huurders.”

Qing Wang vervolgt: “In de winkel komt opnieuw een Chinees afhaalrestaurant. Of het nieuwe restaurant de menukaart en gerechten van New Lin Far overneemt, weet ik niet.”

Buurtbewoners laten weten mee te leven met de oude eigenaar van New Lin Far. De man zou ernstige gezondheidsproblemen hebben en daardoor niet meer kunnen werken.

Het gerucht dat de Coop Supermarkt de zaak zou hebben overgenomen, is dus niet juist. Coop-eigenaar Arjan van Es laat desgevraagd weten dat hij wel interesse had in het pand, maar dat de winkel en de woning erboven tegelijk gehuurd zouden moeten worden. Alle kosten wogen voor hem niet op tegen de toekomstige baten.

De zaak Lin Far werd in december 1989 geopend door de familie Wong. In 1995 nam de familie Hu de zaak over en noemde het afhaalcentrum toen New Lin Far.

De gesloten zaak. Op de deur hangt een brief geplakt met de mededeling dat de sloten van het afhaalcentrum vervangen zijn. De eigenaar wordt op het blaadje verzocht contact op te nemen met de verhuurder.