ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse atletiekvereniging heeft deze week, als eerste vereniging op sportpark Souburgh, alle oude gaslampen vervangen voor LED-verlichting. De atletiekbaan werd onlangs volledig gerenoveerd en nu was het tijd om de verlichting te vervangen. Medewerkers van een  bedrijf uit Deventer klommen in de palen om de verlichting te vervangen.

“Afgelopen vrijdag is de elektra aangesloten en als test aangezet. In de avond, toen het donker was, hebben we de verlichting nogmaals aangezet en gekeken of het schakelwerk functioneerde. Zo kunnen we het middelveld verlichting uitschakelen, zodat alleen de ronde baan is verlicht. De sprintbaan apart verlichten. Daarnaast is de stand wedstrijd of training in te schakelen. Hierdoor zal het verbruik zeer zeker lager worden tegen over de oude gaslampen,” zo laat Paul Helvensteijn van atletiekvereniging AAA weten.

Foto’s: AAA.