ALBLASSERDAM – In Alblasserdam stonden maandag 27 juli 2020 lange files. Oorzaak hiervan was de afsluiting van de Oude Torenbrug. De brug is een hoofdontsluiting in het Damdorp en was toe aan onderhoud. Van maandag 27 juli 2020 7.00 uur tot en met vrijdag 31 juli 2020 19.00 uur is de Oude Torenbrug afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. “De twintig jaar oude brug is hard toe aan groot onderhoud. Er komt een nieuwe laag asfalt op de brug en de rij-overgangen worden vervangen. Borden geven de omleiding via de Randweg, Plantageweg, Dam en De Helling aan. Ook de bus rijdt een andere route. Hulpdiensten kunnen wel langs de werkzaamheden,” zo liet de gemeente Alblasserdam eerder deze maand al in een persbericht weten.

Maandagmiddag ontstonden er files op de Edisonweg, de Vinkenpolderweg, de Polderstraat, De Helling en de Dam. Verkeersregelaars probeerden de verkeersstromen in goede banen te leiden. ’s Nachts zijn de verkeersregelaars bij de afgesloten brug aanwezig om hulpdiensten in noodgevallen door te laten.

Werkzaamheden overdag
Rowij Bouwchemie b.v. voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Alblasserdam. De werktijden zijn overdag van 7.00 tot 17.00 uur, met een maximale uitloop tot 22.00 uur. IV-Infra b.v. houdt toezicht. Bij vragen tijdens de uitvoering is directievoerder de heer Koning Kars bereikbaar via 06 5335 3099.

Onderkant van de brug
Na de bovenkant deze maand, wordt volgend jaar de onderkant van de brug aangepakt. Voor die werkzaamheden kan de brug gewoon open blijven. De brug blijft, zoals nu, afgesloten voor zwaar verkeer.