ALBLASSERDAM – De vermiste koningspython, die in de nacht van dinsdag op woensdag 15 juli 2020 vanuit een woning aan de Lekstraat in Alblasserdam ontsnapte, is weer terecht. Dat meldt de eigenaresse zaterdag 25 juli 2020. Hoewel de slang niet giftig is en theoretisch weinig schadelijks bij mensen kan uitvoeren, vonden veel mensen het toch een eng idee dat de koningspython was ontsnapt. Het dier dook zaterdag weer op. “Hij lag ineens weer in de woonkamer en zit nu weer in zijn terrarium. Het terrarium zit op slot,” aldus de eigenaresse.

Wiki
De koningspython (Python regius) is een niet-giftige slang uit de familie pythons (Pythonidae). Het voedsel bestaat uit knaagdieren, amfibieën, hagedissen en vogels. Deze worden ‘s nachts gevangen want overdag zit deze soort veelal verscholen in donkere plaatsen zoals termietenhopen, holen in de grond en onder boomwortels. Het is een op de grond levende slang die met enige regelmaat wil klimmen en die zijn prooi wurgt voordat deze wordt opgegeten. De koningspython bijt zeer zelden. Bij gevaar rolt deze slang zich op als een bal met de kop in het midden ter bescherming, vandaar de Engelstalige naam ‘ballpython’. Het legsel bestaat uit drie tot acht eieren, die worden uitgebroed tussen rotsen of in ondergrondse holen.