ALBLASSERDAM – Na een ‘raar en bewogen laatste schooljaar’, is het de organisatie van het eindfeest toch gelukt groep 8B van basisschool De Twijn in Alblasserdam een waardig eindfeest te geven. Het jaar begon voor de leerlingen al bijzonder, omdat de leerlingen in verband met de nieuwbouw van IKC de Twijn hun laatste jaar in een portacabin les kregen. Toen in maart de scholen sloten in verband met covid-19, was het nog maar de vraag of de klas nog bij elkaar zou komen en al helemaal of de eindmusical en het eindfeest door konden gaan.

“Gelukkig hebben de leerlingen, op aangepaste wijze hun musicalvoorstelling kunnen geven en kon ook het eindfeest op enig aangepaste wijze doorgang vinden. Het was voor de organisatie nog best een klus om dat in korte tijd voor elkaar te krijgen, maar met wat hulp is dat toch nog goed uitgepakt,” meldt de school.

Het thema van het feest was ‘summer vibes’. Er was zoveel mogelijk geheim gehouden door de organisatie. Om 17.00 uur werd de hele klas verwacht in de achtertuin van een woning aan de Zwanebloem, alwaar ze ontvangen werden met een hawaiikrans en de rode loper op mochten om een alcoholvrije cocktail in ontvangst te nemen. Eenmaal in de versierde tuin wachtte daar een dj die er een feestje van maakte. De kinderen hebben flink gedanst en ook het limbo-dansen was een groot succes. Om de honger te stillen, konden de kinderen genieten van eten, bereid op de barbecue.

Om 19.30 uur reed de ijsfiets van Arthur Tuytel de speeltuin achter de tuin in en konden de kinderen een klein uurtje genieten van onbeperkt ijs eten. Na nog wat dansjes en de polonaise zette de dj het laatste nummer in, dat werd gekozen door de leerlingen. De leerlingen kozen voor ‘Leef’ van André Hazes jr.  Om 20.30 uur was het feest afgelopen.

Als laatste verrassing werden de kinderen met een goed gevulde ‘goodie bag’ in stijl naar huis gebracht met een Rolls Royce of Porsche. Al met al kunnen de kinderen op een zeer geslaagd eindfeest terugkijken en van hun welverdiende vakantie gaan genieten voordat ze in de brugklas van start gaan.