ALBLASSERDAM – De Stichting Kinderboerderij Alblasserdam is weer op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris. Het gaat in beide gevallen om vrijwilligerswerk. Van de voorzitter wordt verwacht dat zij of hij activiteiten coördineert, overlegt met de rest van het bestuur en de relaties onderhoudt en creëert met andere organisatie. Daarnaast zal de voorzitter zich samen met de secretaris inzetten voor fondsenwerving.

“Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, hebt kennis van het bestuurlijk en maatschappelijke netwerk in Alblasserdam en bent in staat om te onderhandelen met partners en belanghebbenden,” zo luidt de wervingstekst.

Van de nieuwe secretaris wordt verdacht dat zij of hij de agenda’s maakt, de notulen uitwerkt, het beheren van de niet-financiële administraties en de eindredactie van het jaarverslag, beleidsplan en de nieuwsbrieven. Het bestuur vergadert om de zes weken.

Solliciteren kan via kinderboerderijdeplantage@gmail.com

In 2018 namen de bestuursleden Jan de Kok en Renée Kranendonk afscheid. Zij werden opgevolgd door oud-wethouder Sjoerd Veerman (voorzitter) en CDA-raadslid Theo de Gelder. Afgelopen namen Veerman en De Gelder afscheid als bestuursleden, waardoor de stichting nu op zoek is naar twee nieuwe bestuursleden. In het huidige bestuur zitten momenteel Gonnie Verboom en Freek van der Kruk. Zij worden bijgestaan door twee tijdelijke adviseurs, totdat er een nieuwe voorzitter en secretaris zijn.